Jen aby, řekla moje žena


Michael Třeštík

Postřehy plné suchého humoru a sebeironie

Občas potkám lidi, kteří říkají, že nejsou na Fejsbuku. Připojí k tomu vždycky zdůvodnění, ze kterého vyplývá, že já jsem debil. Co já už přečetl knih o duševní práci. Jak má být optimistické prostředí, ergonomicky správné sezení, čistý vzduch a kdo ví co ještě, a stejně všechno důležité jsem zatím vymyslel při cigáru zmáčknutý na stoličce mezi zdí a vanou v koupelně.

Dřív jsem si kladl spousty otázek, ale jak jsem zrál, tak se jednotlivé dílčí otázky spojovaly do otázek obecnějších, ty pak do ještě obecnějších, až zbyla jen jedna úplně základní: Kde mám brejle?

Více
199 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 152
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 23.11.2017
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,226 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026709817
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

cbdb.cz - Michael Třeštík a jeho statusy

„…Michael Třeštík zná český jazyk a umí si hrát se slovy, proto jsou jeho texty vtipné a čtenářsky působivé. Doporučuji k přečtení i další autorova díla…“
Eva Trávníčková

Autor

Michael Třeštík

Michael Třeštík

Původním vzděláním inženýr architekt je od roku 1989 na volné noze a pracuje jako výtvarný kritik, publicista a spisovatel. Několik let byl šéfredaktorem a vydavatelem literárního týdeníku TVAR a vydavatelem encyklopedií KDO JE KDO. Od roku 1992 je dramaturgem většiny filmů své ženy, dokumentaristky Heleny Třeštíkové. Vedle románu Zdi tvé (1988) a knih shrnujících jeho vtipné životní postřehy napsal také publikace o výtvarném umění, architektuře a designu určené pro děti a rodiče. Aktivně se věnuje kresbě. Patří k významným sběratelům a znalcům českého výtvarného a užitého umění. Od roku 2003 vede internetový obchod s uměním a starožitnostmi eAntik.

Zobrazit profil autora