Mezi nebem a peklem


Ivanka Devátá

Humorný pohled Ivanky Deváté na ženu v různých životních situacích a na různých místech.

Humorný pohled Ivanky Deváté na ženu v různých životních situacích a na různých místech.

Kniha oblíbené autorky je věnována ženám, jejich radostem a strastem, přednostem a vadám. To ale neznamená, že by se v nich nehovořilo o mužích, právě naopak, vždyť muži jsou hlavním zdrojem ženského potěšení i trápení. Autorka provází ženu celým životem od chvíle nejkrásnější, kdy kráčí, většinou v bílém, k oltáři se svým vyvoleným, až po okamžik, kdy s ním nebo bez něj vstupuje do období důchodového. To vše s laskavým humorem, který je Ivance Deváté vlastní.

… Musím poznamenat, že se v tomto bodě cítím o hodně ošizena. Vdala jsem se celkem třikrát, ale za živého boha si nemohu vzpomenout na nějakého muže klečícího přede mnou s úzkostným otazníkem v očích. Váleli se přede mnou často, to ano, jeden mi dokonce vkleče nabídl tři meruňky, ale jediný zásnubní prsten, který vlastním, je dar mojí maminky.

Více
229 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 176
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.11.2018
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,246 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026713524
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor

Ivanka Devátá

Ivanka Devátá

Ivanka Devátá se narodila 27. listopadu 1935. Dětství prožila v Brně, roku 1950 přesídlila s rodiči do Plzně. Po absolvování pražské DAMU nastoupila do angažmá v Realistickém divadle, kde setrvala čtyřiatřicet let. Spolupracovala i s rozhlasem a televizí (seriál Rodina Bláhova, filmy Samota, Obrácení Ferdyše Pištory, Mstitel). V posledních letech své filmové kariéry hrála ve filmech Fotograf, Školní výlet nebo v televizních seriálech Velmi křehké vztahy, Stopy života, Temný kraj a svůj hlas propůjčila slečně Marplové ve stejnojmenném seriálu britské televize. Těžiště své práce poté přesunula do oblasti literární tvorby. Její povídky a fejetony nacházejí uplatnění v tisku v rozhlase.

Zobrazit profil autora