Mildred Pierceová


James M. Cain

Úspěšný román, který ve své filmové podobě přinesl Kate Winsletové cenu Emmy i Zlatý glóbus!

Úspěšný román Jamese M. Caina o nezávislé a neobyčejně silné ženě uvedla televize HBO jako pětidílné drama s Kate Winsletovou v hlavní roli. Herečka za ztvárnění postavy Mildred Pierceové získala v roce 2011 cenu Emmy i Zlatý glóbus.

V nelehkém období Velké hospodářské krize v 30. letech se Mildred Pierceová, rozvedená mladá žena, matka dvou dcer, potýká nejen s nedostatkem peněz, ale přestává si i rozumět se svou starší dcerou Vedou. Ta jí vyčítá, že rodinu, dříve patřící k hrdé střední třídě, vystavuje posměšku kvůli práci servírky. Navíc je postihne osudová tragédie.

Poté co se její finanční situace ustálí a Mildredina nová restaurace začne prosperovat, vztahy s Vedou se ocitají na mrtvém bodě. Při příležitosti svatby s dlouholetým přítelem Montym se matka s dcerou usmíří, ale když je Mildred donucena, aby požádala svoji úspěšnou dceru o půjčku, čeká ji šokující odhalení, které změní její život navždy…

Příběh líčí Mildrediny spletité vztahy nejen s vesměs netečnými a línými muži, ale hlavně se sobeckou a povýšenou dcerou, pro kterou by obětovala život. Jen díky odhodlání a vůli se Mildred stále ještě pokouší hledat štěstí pro sebe i svou rodinu.

Více
0 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 304
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.08.2013
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,396 kg
Jazyk čeština
Původní název Mildred Pierce
Překladatel Květa Palowská
EAN 9788072466238
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem