Příběhy psané s chutí


Ochutnat cizí kuchyni, zabydlet se v cizím městě, splnit si svůj sen, to všechno okořeněné humorem

Večeře v Paříži

Večeře v Paříži

Elizabeth se zamilovala do pohledného Francouze a odstěhovala se do Paříže, kde objevila nový kulinářský svět. Při pozorování francouzských přátel pochopila, že to, co Američané chápou jako dodržování diety, je pro Francouze normální způsob stravování. A jedí tak s potěšením, chutí a vkusem. Není důležité, jestli chcete změnit způsob života, nebo najít novou inspiraci, Večeře v Paříži do vaší kuchyně i do života přinese především radost.

Číst více
Oběd v Paříži

Oběd v Paříži

Poté, co si Elizabeth sbalila věci, aby začala nový život v nejromantičtějším městě na světě, je vržena do světa rušných tržnic pod širým nebem i elegantních bister. Učí se kuchat svou první rybu (s malou pomocí Jane Austenové) a tišit stesk po domově (za asistence čokoládového koláče). Zakouká se i do místního řezníka (jenž se nebezpečně podobá Mattu Dillonovi). Hrdinka zjišťuje, že čím hlouběji proniká do francouzské kuchyně, tím více před ní začíná sama Paříž odkrývat svá tajemství.

Číst více
Sladký život v Paříži

Sladký život v Paříži

Sladký život v Paříži je vtipný příběh amerického cukráře, který se pokouší přežít v Paříži, městě světel, sýrů, čokolády a jiných sladkostí. Ačkoliv o životě v hlavním městě Francie dlouho snil, najednou zjišťuje, že vyjít s Pařížany a jejich zvyklostmi není tak jednoduché. Jeho zábavné vyprávění doplňují originální recepty na sladké i slané pochutiny.

Číst více
Piknik v Provence

Piknik v Provence

Elizabeth s manželem při romantickém výletu propadli kouzlu Provence, rozhodli se odstěhovat na venkov a otevřít si tam zmrzlinářství. Její druhá autobiografická knížka obsahuje lákavé recepty na jídla jako plněné cuketové květy, fíkový koláč či medovo-tymiánová zmrzlina, ale především vypráví o všem, co se může stát, když se dva lidé z města přestěhují na venkov, když manželé zakládají společný podnik či když se americké děvče učí francouzskému stylu rodičovství.

Číst více
Zatracené kyselo

Zatracené kyselo

Ve své druhé knize autorka vzpomíná, jak se žilo v okresním městě pod horami a jak si po svatbě zařizovala vlastní domácnost a zvykala si na nové prostředí, tak odlišné od velkoměsta. Nakonec všechno zvládla – výchovu potomka i místní kyselo. Vaření se stalo jejím koníčkem a časem i pracovní náplní. A pak vtrhly do života i do kuchyně polistopadové změny: nové suroviny, kontakty se světem a první zážitky z cestování. Vyprávění doprovázejí dobové recepty.

Číst více
Večeře v ráji

Večeře v ráji

Jacques a Ellie si na francouzském pobřeží Atlantiku otevřeli restauraci s příznačným názvem Paradis – Ráj. Když však Ellie zemřela z Jacquesova života se vytratila veškerá radost a z vaření se stala povinnost. Hosté to poznali a restaurace se ocitá na hraně bankrotu. Náhle se v životě Jacquese objeví američanka Catherine. Dovede Catherine zachránit Paradis a samothého Jacquese? Vychutnejte si román se lžící nostalgie, špetkou nebe a hrstí lásky.

Číst více
Mango, láska a kari

Mango, láska a kari

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, i přes pochybnosti svého okolí, otevřít si v Čechách obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě zkomplikuje láska?Kniha Mango, láska a kari začíná přáním mladé manažerky Wali otevřít si obchod s indickým kořením. Na cestě za vysněným cílem musí překonat svou počáteční nedůvěru vůči indické kuchyni, ochutnat do té doby neznámá jídla a k tomu všemu ji ještě zaskočí její city

Číst více
Jak chutná masala

Jak chutná masala

Poutavý příběh o tom, jaké to je vyměnit máminu bábovku a svíčkovou za indické puri bhaji, ale i o tom, co všecko s sebou může přinést začátek nového života v Indii. O cestě mladé Slovenky za životním štěstím, která se rozhodla, že se z Indie již domů nevrátí. Nadchněte se pro indické trhy se zeleninou a kořením a přidejte naan, matar nebo dahi do svého jídelníčku.

Číst více
Jak mi Francie zachránila manželství

Jak mi Francie zachránila manželství

Amy, profesionální kuchařka, toho času na mateřské dovolené, se jednoho dne rozhodne, že zkusí štěstí a přihlásí se do kulinární televizní reality show. Stane se nemožné a ona vyhrává. Vzápětí natočí několik epizod vlastního televizního pořadu Gourmet Next Door (Gurmánka odvedle), Protože už jí nezbýval čas na vlastní rodinu, vedlo to až k rozluce s manželem. V zoufalé snaze zachránit manželství navrhne Amy manželovi riskantní plán: opustí kariéru v televizi a odstěhuje se s celou rodinou na rok do Francie,

Číst více
Suši v duši

Suši v duši

Denisa přijala pracovní nabídku v Japonsku, které si záhy oblíbila, Naučila se japonsky a nakonec se seznámila s Japoncem, do kterého se zamilovala. A protože city byly vzájemné, po nějaké době se vzali. Denisa toužila stát se opravdovou Japonkou a ve všem se přizpůsobit zemi, kde se rozhodla žít. Ukázalo se však, že to vůbec nebude jednoduché.

Číst více
Příručka jadranské snoubenky

Příručka jadranské snoubenky

Že nevíte, co se skrývá pod tajemnými názvy jídel pastašuta nebo bajadéra? V této knize se to dozvíte a získáte i tajné recepty dalmatských hospodyň. Zprostředkuje vám je pravá dalmatská ljubavna priča, lovestory mezi Češkou, která neumí vařit, a Chorvatem, který je naopak králem plotny, a kromě nenadálé pohromy je spojí především láska k moři. Čtěte, vařte, popíjejte víno rudé jako krev, co zrálo na slunných svazích Pelješace, pusťte si nostalgické písně Olivera Dragojeviče a uživajte.

Číst více
Cukr na nitku

Cukr na nitku

Připravte si sacher z kefíru, bůčkové placky, domácí debrecínku či tříbarevnou buchtu. Ve své knize autorka nechá čtenáře nahlédnout do chodu netuctové domácnosti v době normalizace a barvitě zavzpomíná, co ji přivedlo k vaření, celoživotně největšímu koníčku. S milým nadhledem vypráví, jak ji od kolébky ovlivňovaly nezdolné ženy předchozích generací, které si dovedly poradit v každé situaci, a také prozradí, k čemu je dobrý cukr na nitku.

Číst více
Říkal jsi ti amo

Říkal jsi ti amo

Příběh mladé Češky, která se jedné letní noci zamiluje do atraktivního cizince. Pod jeho vlivem začíná měnit své každodenní zvyky a zcela podléhá nejen kouzlu romantického muže, ale především Itálie. Je snad konečně zamilovaná? Ale do koho víc – do Massiho nebo do božské italské kuchyně? Kniha je plná vzpomínek na Itálii, podmanivého vyprávění o pozoruhodnostech a krásách Lazia, a nadto je proložena desítkami lahodných receptů odkoukaných přímo z kuchyně italské mamma.

Číst více