Sladký život v Paříži


David Lebovitz

Vtipný příběhem o americkém cukráři, který se pokouší přežít v Paříži. Zábavné vyprávění doplňují originální recepty na sladké i slané pochutiny.

Tak jako mnozí další, známý autor kuchařek a cukrář David Lebovitz snil o životě v Paříži od chvíle, kdy toto kouzelné město poprvé navštívil. Nyní se mu to konečně povedlo a začíná nový život v hlavním městě Francie, ale brzy odhalí, že žít v Paříži není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Naštěstí má tajný recept na přežití – své kuchařské dovednosti. Žádný protivný francouzský úředník totiž neodolá čokoládovému dortíku…

David s vtipem a nadhledem vypráví o svých zážitcích v tomto úchvatném, občas šíleném městě, o tom, jak se do Paříže zamiloval a jak se jí pokoušel porozumět. Jeho zábavné historky jsou prokládány autentickými recepty na sladké i slané pochutiny, jako jsou vepřová pečeně s glazurou z hnědého cukru a bourbonu, krocan dušený v Beaujolais Nouveau se sušenými švestkami, koláč se slaninou a sýrem s modrou plísní, čokoládovo-kokosové marshmallows, čokoládové dortíky s mandlemi nebo madlenky s citronovou polevou.

David Lebovitz pracoval v oblasti pohostinství už od svých šestnácti let. Začínal jako umývač nádobí a postupně se vypracoval až na pozici kuchaře v restauraci Chez Panisse v Berkeley, kde strávil třináct let, než v roce 1999 odešel, aby se stal spisovatelem kuchařských knih

a splnil si sen o životě v Paříži. Napsal sedm knih, všechny jsou mezi čtenáři velmi oblíbené a uznávané i v kuchařském světě. Jeho první dvě knihy, Room for Dessert a Ripe for Dessert, byly kritikou výborně přijaty a dnes už téměř nejsou k sehnání. Další kniha, The Great Book of Chocolate, je ódou na oblíbenou ingredienci – čokoládu. Slouží jako průvodce čokoládovými recepty i producenty čokolády. The Perfect Scoop provází čtenáře domácí výrobou zmrzliny a sorbetů a patří mezi nejprodávanější autorovy knihy. Sbírkou nejlepších a nejoblíbenějších receptů je kniha Ready for Dessert. Poslední Davidovo dílo, My Paris Kitchen, obsahuje sladké i slané recepty a historky nasbírané během let nakupování, pečení a vaření v Paříži.

Více
299 Kč Doporučená cena
Nedostupné