Populární psychologie


Nic nového o mužích

Nic nového o mužích

Taky se vám zdá, že muži mluví jazykem jiného kmene? Jste úspěšná, schopná, sebevědomá a pohledná žena, ale na toho muže s velkým M ne a ne narazit? Právě vám je tato útlá knížka určena. Tak odhoďte předsudky, zapomeňte na rady z ženských časopisů a seznamte se s mužským pohledem na věc!

Číst více
Naučte se plavat v moři emocí

Naučte se plavat v moři emocí

Jeden den sršíte neutuchající energií a touhou měnit svět, druhý den ležíte jako hromádka neštěstí. Vynikáte velkou vnitřní silou, ale na druhou stranu jste křehcí a mimořádně citliví. Je vám to povědomé? učíme vás udělat si pořádek ve svých emocích a poradíme vám, jak daru mimořádné citlivosti využijete ve prospěch svůj i svého okolí.

Číst více
Ženy, které milují příliš

Ženy, které milují příliš

Jedna z nejúspěšnějších populárně psychologických knih o vztazích na světě. Umožní vám rozpoznat destruktivní kořeny vašich vztahů a povede vás krok za krokem k mnohem hodnotnějšímu a úspěšnějšímu způsobu života. Pokud si myslíte, že milovat znamená trpět, tato kniha je přesně to, co potřebujete...

Číst více
Muži, kteří dokážou zničit každý vztah

Muži, kteří dokážou zničit každý vztah

Muži, kteří dokážou zničit každý vztah, tzv. toxičtí muži, zkříží cestu nejedné z nás. Chodíme s nimi, vdáváme se za ně nebo pro ně pracujeme. Narážíme na ně v rodině, v okruhu přátel i kolegů. Doktorka Lillian Glassová, uznávaná expertka na komunikaci, nás naučí tyto lidi spolehlivě poznat podle slovních i mimoslovních projevů a poradí nám, jak se jim vyhnout. Dozvíme se také, jak se můžeme toxického muže zbavit, pokud se v naší blízkosti už zabydlel a vytrvale nám komplikuje život.

Číst více
Jak přežít útok žraloka (na souši)

Jak přežít útok žraloka (na souši)

Když se vydáte na moře, můžete se stát obětí žraloka, který má hlad, cítí se ohrožený vaší přítomností nebo prostě dělá jen to, k čemu je geneticky předurčen: zaútočí a sežere svou kořist. Tady je každá rada drahá. Co ale dělat, když vás napadne žralok na souši? Před lidskými žraloky, kteří jsou stejně nebezpeční a nepředvídatelní jako žraloci mořští, varuje psycholožka Laura Schlessingerová.

Číst více
Pomoz si sám, stejně ti nikdo jiný nepomůže

Pomoz si sám, stejně ti nikdo jiný nepomůže

Od prvního okamžiku svého života jsme odkázáni na lidi, kteří z nás chtějí něco udělat. Měli bychom být hodnými dětmi, poslušnými školáky, pilnými manželi, vzornými občany, nekritickými zákazníky a důvěřivými hlupáky, kterými lze podle libosti manipulovat.Pokud takovými být nechceme, musíme proti tomu něco podniknout.Knížka je provokativní výzvou k pokusu o vědomý plánovitý život s co nejvyšší mírou osobní svobody.

Číst více
Nikdy nevím, jak na tom s tebou jsem

Nikdy nevím, jak na tom s tebou jsem

Tušíte, že vás má rád, a přece se k vám chová tak, že nikdy nemůžete mít jistotu? Ničí vám sebevědomí tím, jak nedává najevo svoje city? Věčně má kousavé poznámky, neplní sliby, sabotuje dohody, a ještě vám tvrdí, že problém máte vy, nikoli on? Pak je velice pravděpodobné, že žijete s mužem, který je pasivně agresivní. Na dně jeho duše sídlí úzkost a hněv, a protože si připadá slabý, dává hněvu průchod nepřímo. Tato kniha vám umožní pochopit vaši situaci a přináší rady, jak soužití vylepšit...

Číst více