Mitchellová a Markby


Taková je vražda

Taková je vražda

Meredith Mitchellovou navštíví její přítel z dob, kdy pracovala jako konzulka. Toby přišel, protože potřebuje pomoc Mereditina snoubence superintendanta Alana Markbyho v naléhavé záležitosti: Alison Jennerová, Tobyho příbuzná, dostává anonymní dopisy spojené s případem, který se odehrál před pětadvaceti lety. Přestože soud Alison zbavil obvinění, že zavraždila svou tetu, někdo má stále pocit, že by za to měla platit.

Číst více
Pod těmito kameny

Pod těmito kameny

Dvanáctiletá Tammy Franklinová se příliš brzy setkala se smrtí. Před dvěma lety přišla kvůli vleklé nemoci o matku a nyní je na náspu u železniční trati poblíž Franklinovy farmy nalezeno tělo ženy, s níž se její otec oženil, aby Tammy nahradil matku. Tentokrát však šlo o vraždu. Inspektor, který má případ na starosti, považuje Hugha Franklina za hlavního podezřelého. Ačkoli se Markby nechce vměšovat do vyšetřování, začíná si uvědomovat, že pravda je mnohem složitější, než předpokládal…

Číst více
Zavolej smrt znovu

Zavolej smrt znovu

Když jednou večer sveze Meredith Mitchellová na opuštěné silnici před Bamfordem stopařku, vyvolá to v ní podivný neklid. Sebejistá, a přece uzavřená mladá žena si přeje vysadit u Tudorovské rezidence, krásného starého sídla právníka Andrewa Penhallowa. Nešťastnou souhrou okolností je pán domu nazítří ráno nalezen na zahradě mrtvý.

Číst více
Poslední slova

Poslední slova

Superintendant Alan Markby a jeho přítelkyně Meredith Mitchellová zoufale potřebují dovolenou – a vesnice Parsloe St. John jim připadá jako dokonalá volba. Jejich sousedka, novinářka na odpočinku Wynne Carterová nad sklenkou ostružinového vína si hýčká svou nejnovější posedlost. Je totiž přesvědčená, že život – i smrt – energické postarší dámy Olivie Smeatonové nebyly takové, jak se zdály…

Číst více
Dotek smrtelnosti

Dotek smrtelnosti

V touze po klidnějším životě přesvědčila Sally Caswellová svého manžela Liama, aby se přestěhovali z Londýna do klidného venkovského Oxfordshiru. Avšak jejich život má do vysněné idyly daleko. Liamovi se na venkově nelíbí a navíc se neustále hádá s mrzoutským sousedem Bodicotem, jehož kozy ničí Caswellovým zahradu. Skutečný důvod k úzkosti však do jejich života vnese až záhadný balíček, který jim přijde poštou. ..

Číst více
Květiny na jeho pohřeb

Květiny na jeho pohřeb

Meredith Mitchellová odjíždí se svým přítelem, vrchním inspektorem Markbym a zároveň nadšeným zahrádkářem, na výstavu květin do Chelsea. Ke svému překvapení zde narazí na bývalou spolužačku Rachel a jejího manžela Constantina. A překvapením ještě není konec. Jednak se ukáže, že Markby a Rachel se rozhodně nevidí poprvé, a vzápětí se Constantin stane obětí velmi rafinovaného vražedného útoku.

Číst více
Skvělé místo pro smrt

Skvělé místo pro smrt

V srdci zalesněného Cotswoldsu je nalezeno tělo mladičké Lynne Willisové, která byla předchozí večer spatřena v místním hostinci, odkud odešla s neznámým mužem. V téže době se Meredith Michellová spřátelí s jiným místním děvčetem, Katie Conwayovou. Na první pohled nemají Lynne a Katie kromě věku a města, kde bydlí, nic společného. Přesto důkazy ukazují, že tu nějaké spojení nejspíš je. Mohlo by pochopení složitých rodinných vztahů vnést do celého případu jasno?

Číst více
Kdo jinému jámu kopá

Kdo jinému jámu kopá

Co uděláte, když si myslíte, že váš bývalý milenec zavraždil svou manželku? Tuto otázku položí Ursula Grettonová, archeoložka pracující na starogermánském pohřebišti na Bamfordském vrchu, Meredith Mitchellové v naději, že se o případ začne někdo zajímat. Inspektor Markby, jehož názor je pro Ursulu velmi důležitý, však vraždu zpočátku odmítá. Myslí si, že se Natalie s manželem pohádala, odešla ke kamarádce a za čas se objeví. Když se však najde její tělo, začíná být zřejmé, že situace je mnohem složitější.

Číst více
Pohřben zaživa

Pohřben zaživa

Ve čtvrti, kde žije inspektor Markby, narazí bagrista při hloubení základů nového domu na tělo muže. Přivolaný policejní lékař zjistí, že vrah ho pohřbil ještě živého. Lidé z okolí však údajně o ničem nevědí. Proč dělník, který mrtvolu objevil, náhle zmizel? A co má s dávnou vraždou společného tělo mladé dívky, nalezené v jednom z domů určených k demolici?

Číst více