Agatha Raisinová


Agatha Raisinová a zločin na ostrově

Agatha Raisinová a zločin na ostrově

Agatha, majitelka úspěšné PR agentury, se jednoho dne rozhodla, že má Londýna i reklamy dost a přestěhovala se do idylické vesničky Carsely, kde si chtěla užívat předčasného důchodu. Tvrdá a mazaná podnikatelka by se na poklidném venkově mohla možná nudit, kdyby neobjevila nového koníčka: vyšetřování vražd. Nevěřili byste, na kolik mrtvol na anglickém venkově narazí. Nebo to bude Agathou? I na dovolené na Kypru zřejmě bude moci dokázat, že si před ní žádný vrah nemůže být jistý.

Číst více
Agatha Raisinová a manžel na zabití

Agatha Raisinová a manžel na zabití

Ráno ve svatební den Agathy a Jamese se zdálo být bez mráčku. Čas jejich štěstí však vypršel, když se v kostele objevil její manžel Jimmy, o němž si myslela, že je už dávno mrtvý. Agatha by ho nejraději hned u oltáře zaškrtila, protože James kvůli němu zrušil zasnoubení. Druhý den ráno je Jimmy nalezen mrtvý a Agatha s Jamesem budou muset spojit síly, aby se zbavili podezření, že mu k tomu pomohli.

Číst více
Agatha Raisinová a výletníci z Dembley

Agatha Raisinová a výletníci z Dembley

Po půlroce stráveném v Londýně se Agatha Raisinová vrací do své milované cotswoldské vesničky a do sousedské blízkosti fešného Jamese Laceyho. Zdá se ale, že Jamese jejich opětovné shledání nechává chladným. Agathu tak brzy pohltí její druhá vášeň: vyšetřování zločinů. V opuštěném poli je nalezena mrtvá žena – Jessica Tartincková, předsedkyně klubu turistů, která doháněla majitele pozemků k nepříčetnosti tím, že trvala na právu výletníků procházet přes jejich půdu. Teď je na Agatě, aby zahájila pátrání...

Číst více
Agatha Raisinová a vražedná setba

Agatha Raisinová a vražedná setba

Agatha Raisinová se po zasloužené dovolené vrátí zpátky na venkov a s nelibostí zjistí, že zájem jejího šarmantního staromládeneckého souseda Jamese Laceyho upoutala nová žena. Krásná Mary Fortuneová se do Cotswoldsu přistěhovala teprve nedávno a vypadá to, že Agathu trumfne naprosto ve všem – zejména co se zahradničení týče. A zahrádkářská výstava se blíží mílovými kroky. Kéž by se tak objevila nějaká pěkná vraždička, která by Jamesovi připomněla Agatiny geniální detektivní schopnosti!

Číst více
Agatha Raisinová a otrávený koláč

Agatha Raisinová a otrávený koláč

Agatha, úspěšná londýnská podnikatelka, se rozhodne skoncovat se svým dosavadním životem a odstěhuje se do poklidné anglické vesničky. Jenže po krátkém čase si uvědomí, že život na vesnici je na ní až moc poklidný a že se jí nedaří navázat přátelské vztahy s místními. Rozhodne se proto zúčastnit tamější soutěže o nejlepší koláč. Aby měla šanci vyhrát, koupí koláč v jednom z nejlepších londýnských lahůdkářství a hodlá ho vydávat za svůj výtvor. Jenže po ochutnání jejího koláče zemře arbiter…

Číst více