Irena Hussová


Pod ochranou stínů

Pod ochranou stínů

Mladík, který rozváží pizzu po Göteborgu, dostane objednávku z té nejtemnější a nejopuštěnější části města. Při doručování zabloudí a je svědkem děsivé události: na dvůr vyběhne hořící muž, který vzápětí umírá. Vychází najevo, že muž patřil ke göteborské mafii a jeho smrt rozpoutala válku mezi místními motorkářskými gangy. Policie v čele s Irenou Hussovou se snaží dopátrat pravdy v bezohledném světě zločinců, kteří respektují jen své vlastní zákony. A zdá se, jako by policie byla stále o krok pozadu...

Číst více
Vrah v temnotě

Vrah v temnotě

Inspektorka Irena Hussová pátrá po balíkovém vrahovi Při večerním venčení na hřbitově najde jezevčík tělo uškrcené ženy, pečlivě umyté čisticím prostředkem a zabalené v plastové fólii. Na místě nálezu oběti nezanechal vrah sebemenší stopu. Záhy se zjistí, že jde o osamělou květinářku Ingelu Svenssonovou, která však nedávno navázala nadějný vztah s mužem z nedalekého města...

Číst více
Záludná síť

Záludná síť

Inspektorka Hussová řeší případ, který začal na internetu V jednom dni jsou nalezena těla dvou brutálně zavražděných dívek. Ireně Hussové je záhy jasné, že jde o dílo sériového vraha, a lze tedy očekávat další oběti. Zjistí, že vrah kontaktuje své oběti prostřednictvím internetu – vydává se mladého chlapce toužícího po přátelství a hledá důvěřivé dívky.

Číst více
Dvojí tvář

Dvojí tvář

Oddělení vražd v čele s Irenou Hussovou řeší nový komplikovaný případ. Po honičce policejní hlídky a ukradeného vozu BMW, který srazí bývalého policistu a usmrtí ho, se na oddělení vražd pod vedením komisaře Anderssona rozběhne běžné vyšetřování. Při pátrání po odcizeném voze je však nalezeno tělo uškrcené mladé dívky, dlouhodobě sexuálně zneužívané. Jde o mnohem víc, než se zpočátku zdálo, dokonce i o život inspektorky Ireny Hussové.

Číst více
Dračí tetování

Dračí tetování

Další záhadný případ inspektorky Ireny Hussové. Na břehu moře nedaleko Göteborgu je nalezeno torzo lidského těla. Jediným vodítkem ke zjištění totožnosti je zvláštní tetování, jež dovede inspektorku Irenu Hussovou do Kodaně. Nález zhanobeného těla však není poslední hrůznou událostí, jíž bude muset sympatická inspektorka čelit. Irena má den ode dne silnější pocit, že ji někdo pronásleduje a že i její život je v nebezpečí.

Číst více
Noční vizita

Noční vizita

V soukromé Löwanderově nemocnici zemře během výpadku proudu na pooperačním pokoji pacient, připojený na respirátor. Sestra Marianna, která má ten večer službu, není k nalezení, a tak zneklidněný doktor Löwander přivolává policii a údržbáře. Nikdo netuší, co vše se během vyšetřování odhalí.

Číst více