Devátý neznámý


Jan Gardner

Stylová detektivka z období první republiky. Od autora českých seriálových hitů.

Silvestr 1929. Vybraná společnost na večírku britské ambasády se bezstarostně baví v očekávání nového roku. Krátce po půlnoci však hosty oloupí trojice maskovaných mužů. O tři dny později se okradeným šperky vrátí – všem, kromě Emily Vavřincové... Nenapodobitelná prvorepubliková éra se vrací i ve druhém případu netradiční detektivní dvojice, Emily a jejího komorníka Edgara. Spolu se vrhají do víru společenského života československé smetánky a budou čelit nečekané výzvě: komorník se poprvé v životě zamiluje a Emily je obviněna z vraždy! Vyváznou z toho oba se zdravou kůží?

Jan Gardner, autor seriálových hitů První republika, Vyprávěj a dalších, přichází s brilantní, stylovou detektivkou z prvorepublikového období. Kniha Devátý neznámý navazuje na úspěšný titul Debutantka s ústřední postavou půvabné a svérázné Emily.

Více
369 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.09.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,37 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 2
EAN 9788026725350
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Jan Gardner

Jan Gardner

Jan Gardner (1971) je český spisovatel a scenárista. Svou profesionální kariéru začal v České televizi, kde režíroval několik dokumentárních filmů – například příběh legendární písně Marty Kubišové Modlitba pro Martu nebo portrét slavného režiséra Několik minut s Milošem Formanem. V roce 1993 přesídlil do Los Angeles a nastoupil na filmovou fakultu UCLA. Během studií pracoval pro proslulé filmové studio The Concorde New Horizon. Producentsky se podílel na výrobě nezávislého snímku Americký film a dramatu Falling Sky. Po návratu do Čech pokračoval v kariéře scenáristy a kreativního producenta. Za poslední dvě dekády se podílel na vzniku řady úspěšných televizních seriálů a filmů – První republika, Vyprávěj, Sněžný drak, Ordinace v růžové zahradě 2… V roce 2021 vydal svůj první román Debutantka, na nějž volně navazuje pokračování s názvem Devátý neznámý (2023).

Zobrazit profil autora