Cukr na nitku


Jaroslava Kadlasová

Laskavé vzpomínání na vaření a jídlo v šedesátých a sedmdesátých letech

Laskavé vzpomínání na vaření a jídlo v šedesátých a sedmdesátých letech

Ve své knize se autorka vrací do dětství, dob studií a dospívání. Nechá čtenáře nahlédnout do chodu netuctové domácnosti v době normalizace a barvitě zavzpomíná, co ji přivedlo k vaření, celoživotně největšímu koníčku. S milým nadhledem vypráví, jak ji od kolébky ovlivňovaly nezdolné ženy předchozích generací, které si dovedly poradit v každé situaci, a také prozradí, k čemu je dobrý cukr na nitku. Co, jak a z čeho se vařilo, dokládá na 130 autentických dobových receptech, podle nichž si můžete uvařit například „sacher“ z kefíru, bůčkové placky, domácí debrecínku, socialistické špagety po milánsku či tříbarevnou buchtu.

Více
249 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 288
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.11.2011
Formát 125x205 mm
Hmotnost 0,33 kg
Jazyk čeština
EAN 9788072465958
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi