Modré okenice


Magdaléna Stárková

Neobyčejně různorodá mozaika lidských osudů

Soubor povídek Modré okenice autorky Magdalény Stárkové je neobyčejně různorodou mozaikou lidských osudů. Mladá žena toužící po svobodném a pestrém životě, doktor, který neztrácí naději na lásku či pohled na nečekaně silné pouto chlapce a fenky – to je jen zlomek zajímavých charakterů, které vystupují z každé povídky, aby čtenáře vtáhly do děje a zanechaly v každém směs silných pocitů.

- S Ester se potkali na střední škole. Chodil do stejné třídy, ale ona si ho příliš nevšímala. Sedávala po barech s místními muzikanty, pila víc, než se na mladou dámu sluší, a chtěla se stát přinejmenším básnířkou, když pochopila, že z cirkusu nic nebude. Byl to právě Ťuti, kdo potom domlouval jejím kruhům pod očima a naučil ji vést takzvaný spořádaný život.

- Její máma Ťutiho nekriticky zbožňovala. Hleděla na něj jako na nedokrmeného andělíčka sedícího prokřehle na kostelní věži a vždycky mu s mateřskou péčí přidala naběračku polévky s vyčítavým: „Ta moje holka tě snad jednou nechá zdechnout hlady.“

- Všichni si oddychli, že Ester, podobna člunu bez plachet, po všech svých eskapádách s muži, alkoholem a hloupými záchvěvy mysli konečně dorazila do tichého přístavu a sklonila hlavu před diktátem světa. Přesně jak jí opakovala máma – je čas konečně dospět a chovat se jako zodpovědný člen společnosti.

Více
169 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 152
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.01.2015
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,239 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026702955
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem