Eugenie


Jana Poncarová

Osud míchá karty, my hrajeme

Když ve svém srdci uzamkneme pocity, osud s našimi životy dříve či později zatřese, abychom se znovu nadechli. Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental, v němž se za první republiky setkávala smetánka. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. Půvabná tmavovláska se provdá za hoteliéra Ledeckého a své skutečné pocity uzamkne ve svém srdci. Společně se starají o chod hotelu, jímž prochází dějiny. Vpředvečer okupace tady přenocuje Marlene Dietrichová, později si sem přichází vypít kávu gestapo i odbojáři. Na konci války hotelem prolétne bomba a v krytu zahyne Eugeniin manžel i otec. Osvobození americkou armádou přináší do života mladé hoteliérky novou naději i lásku, která ji postaví před osudové rozhodnutí.

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Už dlouho s námi žádná knížka tolik nezacloumala!

Už dlouho s námi žádná knížka tolik nezacloumala!
| Zprávy

Po úspěšném románu Podbrdské ženy přichází Jana Poncarová s novinkou Eugenie. Tu jsme pokřtili přímo v plzeňském hotelu Continental.

Více informací

Křest knihy Eugenie

Křest knihy Eugenie
| Hotel Continental Plzeň | Autogramiády a křty

Při příležitosti vydání knihy a uctění události 75 let od bombardování Plzně Vás srdečně zveme na křest knihy Eugenie a následnou besedu o historických událostech Plzně.

Více informací

Detailní informace

Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.11.2019
Formát 125x205 mm
Hmotnost 0,513 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026716518
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

kultura21.cz - Román Eugenie si zaslouží být zfilmován

„Jana Poncarová přibližuje čtenářům životní osudy české hoteliérky Eugenie Egertové Janečkové, která se provdala z rozumu za hoteliéra Ledeckého, s nímž se začala starat o plzeňský hotel Continental. Příběh se odehrává i za doby okupace a osvobození americkou armádou, které Eugenii přinese do jejího života novou naději i lásku. Její pohnutý osud plný ztrát je vyprávěn s velkým citem, s použitím mn... Více
Taťána Kročková

Autor

Jana Poncarová

Jana Poncarová

Jana Poncarová je novinářka a spisovatelka. Žije v Plzni a v Dobřívě. Ve své tvorbě se inspiruje skutečnými událostmi, opírá se o rešerše a rozhovory s pamětníky. Debutovala v roce 2018 románem Podbrdské ženy, který se setkal s nadšeným čtenářským ohlasem. Její druhý román Eugenie získal v roce 2020 Cenu čtenářů České knihy. Je také autorkou titulů Alžběta a Nina, Cyklistka a Herečka a Nultá hodina. V roce 2023 vydala ve spolupráci s historikem Jiřím Sankotem knihu Deník Věrky Kohnové připomínající osud této židovské dívky a její rodiny.

Zobrazit profil autora