Dlouhý okvětní plátek moře


Isabel Allende

Strhující románová sága od nejčtenější španělsky píšící autorky

Koncem třicátých let 20. století se Španělsko propadá do chaosu občanské války. Na útěku před stoupenci generála Franka se ocitne i mladá těhotná vdova Roser a Víctor Dalmau, armádní lékař a bratr jejího zesnulého manžela. Aby přežili, musí udělat něco, po čem ani jeden netouží – uzavřít sňatek. Spolu se dvěma tisíci dalších uprchlíků se na lodi vydávají do Chile, kde hodlají začít nový život. I přes svoji složitou situaci se nevzdávají naděje. Uvidí ještě někdy svou rodnou zemi svobodnou?

Nejčtenější španělsky píšící autorka Isabel Allende stvořila strhující románovou ságu o osudovém vztahu na pozadí zlomových dějinných událostí.

Více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr román
Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.09.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,36 kg
Jazyk čeština
Původní název Largo Pétalo De Mar
Původní jazyk španělština
Překladatel Stanislav Škoda
EAN 9788026725213
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Video

Recenze

prosteveru.blogspot.com - Dlouhý okvětní plátek moře

„Dlouhý okvětní plátek moře je jiná než předchozí knihy autorky, prvky magického realismu jsou takřka nepatrné (našla jsem je jen v postavě Leonarda a Juany), přesto si autorka uchovává svůj styl, přibližuje čtenářům více či méně známé události ve španělské a chilské historii.“

Autor

Isabel Allende

Isabel Allende

Chilská spisovatelka a filantropka. Je jednou z nejvýznamnějších a nejčtenějších autorek na světě, jejích knih se prodalo více než 77 milionů kusů. Isabel se narodila v Peru a v roce 1982 si získala celosvětový věhlas svým debutovým románem Dům duchů. V jejích dílech, která se dočkala překladu do více než dvaačtyřiceti jazyků, se prolínají nápadité příběhy s významnými historickými událostmi. Kromě své spisovatelské práce věnuje Allende mnoho času také lidským právům. Více než 8 milionů diváků zhlédlo její TED Talk o tom, jak vést vášnivý život.

Zobrazit profil autora