Krutý měsíc
B D

Krutý měsíc


Jana Jašová

Detektivka s prvky thrilleru od oceňované autorky románu Znič to jméno

Druhé covidové Velikonoce. Zemi svírají nejpřísnější epidemická pravidla včetně zákazu nočního vycházení. Přesto se Tamara uprostřed noci probudí v autě na lesní cestě. Je celá od krve a z posledních hodin si nic nepamatuje. Netuší, čí je ta krev, ani kam zmizel její čtrnáctiletý syn Ben. Vesnici v Lužických horách, kde trávila matka se synem sváteční víkend, posedne paranoia. Kam až vedou kořeny spletitého případu? A podaří se chlapce najít, než se po něm nadobro slehne zem?

Jana Jašová si svou thrillerovou prvotinou Znič to jméno získala přízeň čtenářů i literární kritiky – byla nominována na ocenění Magnesia Litera za detektivku. V žánru pokračuje psychologicky propracovaným detektivním příběhem s prvky thrilleru.

Více
Získaná ocenění:
Magnesia Litera, 2024, Magnesia Litera za nejlepší detektivku
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 360
Datum vydání 30.10.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,45 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026725442
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

modrinoverecenze.blogspot.com - Krutý měsíc

„Příběh je oddechový s příjemnou nenásilnou vánoční atmosférou, která dodá kouzlo a odehrává se v zajímavém divadelním prostředí.“

Autor

Jana Jašová

Jana Jašová

Vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK. Je úspěšnou literární překladatelkou a věnuje se i vlastní literární tvorbě. Z angličtiny přeložila více než dvě stovky beletristických titulů pro děti i dospělé, překládá také non-fiction literaturu. Za překlad románu Michelle Paverové Zrádce přísahy byla v roce 2010 oceněna Zlatou stuhou a stejné ocenění získala i v roce 2021 za svou knihu Psí dny. Její první thriller Znič to jméno byl nominován na ocenění Magnesia Litera v kategorii „detektivka“. V tomto žánru pokračuje titulem Krutý měsíc.

Zobrazit profil autora