Když byl bůh králík


Sarah Winman

Příběh o lásce ve všech jejích podobách

Svět mladé Elly utvářejí ti, kdo ho obývají: milující, ale k uzoufání roztržití rodiče, nejlepší kamarádka s nezvladatelnými vlasy a podivuhodnými schopnostmi a samozřejmě králík zvaný bůh. Ellyino dětství je plné obyčejných i mimořádných okamžiků, které mladá vypravěčka popisuje a komentuje s dětskou naivitou i pronikavým postřehem. A v tomto čarovném dětství s temnými podtóny je pro Elly jedinou konstantou její starší bratr Joe.

O dvacet let později jsou Elly i Joe dospělí, ale stále střeží tajemství toho druhého a pořád jsou si velmi blízcí. Dokud jednoho jasného rána nedojde k mimořádné události celosvětového dosahu, která může zpřetrhat jejich pouto navždy.

Kniha, která pokrývá čtyři desetiletí a pohybuje se mezi předměstím anglického Essexu, divokým mořským pobřežím v Cornwallu a ulicemi New Yorku, poutavě vypráví o dětství, výstřednosti, temnějších stránkách lásky a sexu i o síle rodinných pout. Sarah Winman s citem, nadhledem a (mnohdy černým) humorem napsala pozoruhodnou knihu, která je nejvíc ze všeho příběhem o lásce ve všech jejích podobách.

Více
299 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr román
Počet stran 344
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 17.09.2012
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,431 kg
Jazyk čeština
Původní název When God Was a Rabbit
Překladatel Petra Diestlerová
EAN 9788072466931
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Video