Kdo šije u Podolské?


Lucie Hlavinková

Osudy slavného salonu v 50. letech

Salon Podolská býval v dobách své největší slávy spojován s elegancí a luxusem. Po znárodnění v roce 1948 zde díky protekci Marty Gottwaldové mohla bývalá majitelka zůstat zaměstnána na podřadné pozici. Na osudech lidí spojených se salonem můžeme sledovat dobu, kdy modely z pařížských přehlídek vystřídaly rudé šátky a vykasané rukávy údernic. Z ulic mizela elegance, ale mnohem horší bylo, že mizela i svoboda a mizeli doslova i lidé.

Více
249 Kč Doporučená cena
V prodeji

Román z doby, kdy z ulic mizela elegance, svoboda i lidé

Román z doby, kdy z ulic mizela elegance, svoboda i lidé
| Zprávy

V jazzové kavárně pod obrazy na brněnském Zelném trhu jsme přivítali na svět atraktivní knížku Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinkové. Pokřtila ji velmi příznačně módní ikona, designérka Liběna Rochová.

Více informací

Křest knihy Kdo šije u Podolské

Křest knihy Kdo šije u Podolské
| kavárna Podobrazy, Zelný trh 14, Brno | Autogramiády a křty

Zveme vás na křest novinky Kdo šije u Podolské? od Lucie Hlavinkové. Sejdeme se v jazzové kavárně Podobrazy na adrese Zelný trh 14, Brno, a to 22. listopadu od 18 hodin. Kmotrou knihy se stane návrhářka Liběna Rochová. K tanci a poslechu zahraje Illegal String Quartet.

Více informací

Detailní informace

Žánr román
Počet stran 200
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 31.10.2019
Formát 125x205 mm
Hmotnost 0,322 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026716464
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor

Lucie Hlavinková

Lucie Hlavinková

Lucie Hlavinková se narodila a celý život žije v Brně. Studovala historii a religionistiku na FF MU. Věnuje se výuce, překladům a psaní. Dlouhá léta psala „do šuplíku“, až v roce 2016 zvítězila v literární soutěži nakladatelství Albatros s knihou pro děti s názvem Projekt pes (ten můj), která se dočkala několika pokračování. U knížek pro děti zůstala a navázala neméně úspěšnou sérií Sesterstvo. První kniha pro dospělé s názvem Sestry Foxovy, životopisný historický román o zakladatelkách spiritismu, autorce vyšla v roce 2017. O dva roky později vydala v nakladatelství Motto historický román s detektivní zápletkou Apatykář a román o osudech slavného salonu v 50. letech Kdo šije u Podolské?

Zobrazit profil autora