Cyklistka

Osud poslední baronky


Jana Poncarová

Osud poslední šlechtičny z rodu Battaglia. Od autorky bestselleru Podbrdské ženy.

V rozpadajícím se zámečku v jihočeských Bratronicích dožívá Blanka, poslední členka šlechtického rodu Battaglia. Osamělá stará baronka nemá sílu pečovat o budovu a pozemky, které patřily její rodině po generace, a tak jen mlčky přihlíží pomalému rozkladu a zkáze. Ví, že je poslední a nezbývá jí moc času. Z letargie ji vytrhne nečekaná návštěva. Studentka žurnalistiky Klára přijíždí do Bratronic, aby o baronce napsala článek. Rozhovory s Klárou Blanku přimějí vzpomínat na minulost, na její dávný pestrý život – i na její osudovou lásku, po které jí zůstal jen nikdy nepřečtený dopis.

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Beseda se spisovatelkou Janou Poncarovou

Beseda se spisovatelkou Janou Poncarovou
|

Jana Poncarová představí svoji novou knihu Cyklistka 27. října 2021 v Knihovně města Hradec Králové, Wonkova 1262/1a v 17 hodin.

Více informací

Autorské čtení Jany Poncarové

Autorské čtení Jany Poncarové
| Krajská knihovna v Pardubicích, univerzální sál knihovny, 2. p. |

Přijďte na besedu se spisovatelkou a novinářkou Janou Poncarovou v Krajské knihovně v Pardubicích 26. října 2021 v 17 hodin. Ve své románové tvorbě se inspiruje skutečnými událostmi.

Více informací

Křest knihy: Cyklistka od Jany Poncarové

Křest knihy: Cyklistka od Jany Poncarové
| Autogramiády a křty

Protagonistka nového románu Jany Poncarové, baronka Blanka z rodu Battagliů, byla vášnivou cyklistkou. A proto proběhl plzeňský křest knihy ve čtvrtek 17. června stylově – v kavárně cyklistického centra Bikeheart.

Více informací

Detailní informace

Počet stran 360
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 10.06.2021
Formát 125x205 mm
Hmotnost 0,498 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026720355
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

mezizenami.cz - Knižní novinka: Jana Poncarová

...Jejich další osudy pokračují v této skvěle čtivé knížce, kterou autorka napsala se svým typickým lehkým a vzletným stylem. Pocítíte naplno prožitky šlechtické rodiny ve šťastnějších i nelehkých časech.

kniznipristaviste.blogspot.com - Cyklistka

...„Cyklistka je jemný příběh dívky, která milovala pocit svobody na pedálech. Toužila být svobodná, ale zároveň dovedla neuvěřitelně milovat. Ovšem žila v nelehké době, a to se podepsalo na jejích pozdějších letech. Doporučuji všem čtenářkám knih Jany Poncarové a všem, kteří mají rádi společenské a historické romány. Tato kniha vás pohladí po duši!“...

knihazaknihou.cz - Cyklistka

...„Autorka svůj příběh staví na pevných základech, které postupně napříč časovým údobím vrství do majestátní mohyly životního osudu poslední baronky. Opět nechybí květnaté rozvětvené popisy, které vás oklikou vedou k hlavní linii příběhu a noří vás hlouběji do svého děje.“...

kultura21.cz - Jana Poncarová – Cyklistka

... „Pro milovníky tohoto žánru bude skutečným čtenářským zážitkem, který ještě umocní vydařený konec.“ ...

Autor

Jana Poncarová

Jana Poncarová

Jana Poncarová je novinářka a spisovatelka. Žije v Plzni a v Dobřívě. Ve své tvorbě se inspiruje skutečnými událostmi, opírá se o rešerše a rozhovory s pamětníky. Debutovala v roce 2018 románem Podbrdské ženy, který se setkal s nadšeným čtenářským ohlasem. Její druhý román Eugenie získal v roce 2020 Cenu čtenářů České knihy. Je také autorkou titulů Alžběta a Nina, Cyklistka a Herečka a Nultá hodina. V roce 2023 vydala ve spolupráci s historikem Jiřím Sankotem knihu Deník Věrky Kohnové připomínající osud této židovské dívky a její rodiny.

Zobrazit profil autora