Cizinec z papíru


Ivica Ďuricová

Bydlí ve stejném bytě. Ale nikdy se neviděli.

Liana musí kvůli pracovním povinnostem cestovat do Bratislavy a její byt v Trenčíně tak zůstává nevyužitý. Rozhodne se jej pronajmout muži, s nímž se vzájemně míjejí. Zatímco on v bytě tráví pracovní dny, ona se do něj vrací na víkendy. Sdílejí stejný prostor, ale nikdy se nesetkají.

Poznávají se prostřednictvím vzkazů, které postupně přerůstají v emotivní dopisy odhalující jejich minulost a nevyřčená tajemství. Nakonec se přes popsané řádky sblíží více, než by Lianě vyhovovalo. Když ovšem „cizinec“ poruší dohodnuté pravidlo, jejich komunikaci to naruší. Je potřeba skoncovat s iluzemi. Anebo se konečně podívat jeden druhému do tváře. Dá se vůbec zamilovat do pouhé představy? Možná mnohem snadněji než do skutečného člověka.

Více
349 Kč Doporučená cena
V prodeji

Rozhovor s Ivicou Ďuricovou ke knize Cizinec z papíru

Rozhovor s Ivicou Ďuricovou ke knize Cizinec z papíru
| Knižní novinky

Slovenská autorka Ivica Ďuricová vydává v češtině román Cizinec z papíru o nezvyklém vztahu dvou lidí míjejících se v jednom bytě. V rozhovoru vypráví nejen o své knize, ale také o Trenčíně, kde se její román odehrává.

Více informací

Detailní informace

Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 24.02.2022
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,287 kg
Jazyk čeština
Původní název Cudzinec z papiera
Původní jazyk slovenština
Překladatel Klára Krasula
EAN 9788026722120
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Ivica Ďuricová

Ivica Ďuricová

Ivica Ďuricová je slovenská spisovatelka a copywriterka. Vedle knih pojednávajících o byznysu a podnikání píše beletrii. V roce 2016 na sebe upozornila špionážním thrillerem Zlaté pouto. Následovaly knihy s romantickými zápletkami Cizinec z papíru a Detektiv z minulosti. Společně s dalšími čtyřmi slovenskými autorkami vytvořila román Azaelův pád. Ivica žije v Trenčíně, ale srdcem je Evropanka. Ráda objevuje různá města, mezi její nejoblíbenější patří Řím a Budapešť. Při psaní se často inspiruje svými cestami. Knihami dokáže čtenáře „teleportovat“ přímo na místo dění. Když zrovna nepíše, ráda čte, maluje, plave nebo chodí na delší procházky. Miluje kávu, čokoládu a společnost svých nejbližších. Vyprávění příběhů považuje za své životní poslání.

Zobrazit profil autora