Češtinářky


Veronika Valíková

Žádný život není bez hrubky. Román z prostředí elitního gymnázia.

Kdyby se Don Quijote pokusil svést souboj s českým školstvím, pokorně by se za pár hodin vrátil k větrným mlýnům. O tom je přesvědčená i češtinářka Tereza, jíž dělá ze života peklo byrokracie a despotický ředitel. Naštěstí má podobně naladěné kolegyně, studenty s otevřenou myslí i Čaroděje, který jí vykouzlí v duši klid spolehlivěji než Neurol. S jejich pomocí se vydává do světa příběhů… a její cesta za svatým grálem i k Hoře osudu ji zavede do nečekaných končin.

Silný příběh o profesních i osobních strastech jedné češtinářky je inspirovaný mnohaletým působením spisovatelky Veroniky Valíkové na několika gymnáziích. Situace, do nichž se dostává hlavní hrdinka, jsou absurdní, tragické i komické. Autorka líčí život učitelky, manželky i matky ve všech jeho podobách.

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 360
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 01.09.2022
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,419 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Pavel Koch
EAN 9788026723271
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

ctemeceskeautory.cz - Češtinářky

...„Veronika Valíková má přirozený vypravěčský talent, obecenstvo dokáže upoutat hned od prvních řádků. Její styl je svěží a vcelku nekomplikovaný. Povolání pedagožky nezapře – bohatá slovní zásoba a jazykové hříčky spoluvytvářejí perfektní čtenářský zážitek.“...

Autor

Veronika Valíková

Veronika Valíková

Veronika Valíková od mládí hrála amatérské divadlo. Když ji nevzali na DAMU, vystudovala učitelství češtiny a dějepisu na FF UK. Učila na několika gymnáziích, na jednom celých čtrnáct let, češtinu a divadlo. V roce 2004 jí vyšla prvotina Soukromý nebe, autobiografický příběh o jedné porodnici a mnoha podobách lásky. Publikovala v různých médiích především články o tematickém pojetí příběhů, její literaturou inspirované glosy se pravidelně objevují v MF Dnes. Píše povídky, pohádky i divadelní dramatizace. Má blog, dvě dospělé děti, je vdaná, miluje příběhy, moře a tři Moraváky.

Zobrazit profil autora