Poslední léto


Karen Swan

Neodolatelný milostný příběh pro fanoušky Bridgertonových a Panství Downton

V roce 1930 vedla touha po lepším životě poslední obyvatele nehostinného, skalnatého souostroví St. Kilda k žádosti o přesídlení na skotskou pevninu. Pro divokou Effie je to hořkosladký odchod – svými lezeckými schopnostmi se vyrovná každému muži na ostrově, což není v jejím novém „domově“ nijak ceněno. Díky svým obsáhlým znalostem mořských ptáků však získává místo kurátorky ornitologické sbírky hraběte z Dumfriesu. Může se tak vrátit do náruče jeho syna, mladého lorda Sholta, jehož průvodkyní po ostrově měla tu čest na jaře být a k němuž ji poutá nezpochybnitelná přitažlivost. V upjaté společnosti skotské smetánky je ovšem více než zřejmé, jak moc se jejich světy odlišují. Když je na ostrově objeveno tělo, krátce po přesídlení původních obyvatel, vypukne skandál, do něhož je Effie zapletena. Sholto tuší, že cosi skrývá – jsou však ta tajemství vůbec její?

Více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Další tituly z řady "Divoký ostrov"

Detailní informace

Počet stran 456
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.05.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,452 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Last Summer
Původní jazyk angličtina
Překladatel Dana Chodilová
EAN 9788026724834
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Video

Recenze

Databazeknih.cz - Poslední léto

...„Normálně sáhodlouhé popisy v dílech nemusím, ale zde po nějaké době popisný styl do příběhu zapadl a vůbec nevadil, ba naopak, podal čtenáři nejen charaktery, vizualizaci míst (aniž by odebral čtenářově imaginaci). V příběhu se postupně odkrývají důležitosti a důvody jednotlivých setkání a odkrývají se charaktery.“...

Autor

Karen Swan

Karen Swan

Karen Swan je úspěšná britská autorka románů pro ženy, které jsou překládány do mnoha světových jazyků. Původně pracovala jako redaktorka módních časopisů, ale posléze se stala spisovatelkou na plný úvazek. Je vdaná, má tři děti a žije s rodinou ve Východním Sussexu. Její pětidílná skotská série je inspirována dramatickým přesídlením původních obyvatel souostroví St. Kilda na skotskou pevninu v létě roku 1930. První díl Poslední léto vyšel česky v roce 2023, druhý díl Zimní bouře následoval v roce 2024.

Zobrazit profil autora