Vynikající polévky ze Svatojánu
Rádi vaříte, ale už vám docházejí nápady? Inspirujte se skvělými recepty z nové kuchařky Evy Francové alias foodblogerky Kuchařky ze Svatojánu.
Ve své nejnovější knize Polévky ze Svatojánu vás Eva Francová seznámí s více než 100 ověřenými recepty na chutné a vydatné polévky, které jsou plné zeleniny, luštěnin, obilovin i bylinek dostupných v daném ročním období.
Polévka je grunt, říkávaly s oblibou naše babičky. A měly pravdu. Můžete jimi nahradit hlavní jídlo a cítit se sytí, plní energie a vitality. Polévka může dokonce i pomoci při léčení, stačí do ní přidat ty správné bylinky, které mají blahodárný vliv na organismus.
Eva Francová je výtvarnice, fotografka a autorka úspěšného food blogu Kuchařka ze Svatojánu, která žije se svou rodinou uprostřed přírody ve Svatojanském Újezdu nedaleko Jičína. Její blog je zásobárnou vegetariánských a veganských receptů inspirovaných kuchyní našich babiček a šmrncnutých asijskou exotikou. V nakladatelství Motto vydala již celkem pět kuchařek. O své originální recepty se podělila také v pořadu České televize – Kouzelné bylinky.