Všechno o mém otci


Hana Lasicová

100+ odpovědí Milana Lasici na otázky, které mu nikdo předtím nepoložil

100+ odpovědí Milana Lasici na otázky, které mu nikdo předtím nepoložil

O Milanu Lasicovi je známo, že nerad dává rozhovory. Kniha jeho dcery je tak jedinečnou příležitostí poznat známého slovenského herce i jinak než dosud. V rozhovorech s dcerou Hanou vypráví o svém dětství a pubertě, o vztazích se ženami, o svém manželství, o sobě jako o otci, o emancipaci, o rodině...

Rozhovory jsou proloženy autorčinými vzpomínkami na příhody s otcem a doplněny fotografiemi z rodinného alba.

Hana Lasicová (1981) je dcerou známých slovenských herců Magdy Vášáryové a Milana Lasici. Vystudovala ekonomii na Ekonomické univerzitě ve Vídni a komparativní literaturu na Sorbonně v Paříži. V hlavním městě Francie žila tři roky a pracovala zde v oblasti personalistiky. Její prvotinou byla kniha Pravdivý příběh lži (2011), v roce 2012 pak vyšla její druhá kniha O dcerách a milenkách a o rok později třetí, Služka. Kromě nich vydala ještě cestopisnou knihu Sedím si v Manchestri na kameni a je mi…?

Milan Lasica (1940) je slovenský humorista, dramatik, prozaik, textař, herec, režisér a zpěvák. Narodil se ve Zvolenu do rodiny bankovního úředníka, ale pod vlivem strýce-divadelníka vystudoval dramaturgii na VŠMU v Bratislavě. Už během studia začal vystupovat s autorskými dialogy ve dvojici s Júliem Satinským. Ztělesnil řadu divadelních a fi lmových postav, napsal desítky textů k písním a uplatnil se také jako divadelní režisér a umělecký ředitel divadla. Vystupuje jako zpěvák se skupinou Bratislava Hot Serenaders, s níž nazpíval úspěšná alba starých šlágrů. Žije v Bratislavě s manželkou Magdou Vášáryovou, má dvě dcery, Hanu a Žofii, a dvě vnučky, Ester a Stelu.

Více
249 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr životopis
Počet stran 160
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.12.2015
Formát 110x180 mm
Hmotnost 0,165 kg
Jazyk čeština
Původní název Všetko o mojom otcovi
Původní jazyk slovenština
EAN 9788026705321
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi