České osobnosti, jak je (možná) neznáte


Stanislava Jarolímková

Osobnosti české historie trochu jinak

Vydejte se s námi na výpravu za osobnostmi české historie, jejichž jména si možná pamatujete ze školy, ale spoustu věcí o nich určitě ještě neznáte.

Víte, že Jan Hus nezavedl přijímání podobojí a jeho statečnost na popravišti vysoce ocenil historiograf a budoucí papež Piccolomini? A o pověst Petra Voka jako bonvivána se přičinil řadu let po jeho smrti třeboňský purkmistr kvůli jeho sympatiím k jednotě bratrské? Víte, že Antonín Langweil zachytil na svém slavném modelu Prahy i detaily jako jezírko ve Valdštejnské zahradě „imitované“ zrcátkem či žebřík přistavený k oknu jisté povětrné ženy a že K. H. Mácha chodíval Prahou v bělavém plášti s červenou podšívkou, ve vysokých botách a s bičíkem? Že autor hudby naší české hymny František Škroup byl prvotřídní kapelník, jehož z vlasti vyhnaly pletichy, a Eduard Štorch učitel, který prodal svoji milovanou archeologickou sbírku Národnímu muzeu (za cenu čtvrtky krávy), aby mohl pro své žáky zřídit první školu v přírodě?

Více
349 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.03.2019
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,565 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026714576
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Stanislava Jarolímková

Stanislava Jarolímková

Pražská rodačka pracovala po absolvování Fakulty žurnalistiky UK jako novinářka až do roku 1978. K profesi se vrátila roku 1991, kdy začala jako novinářka na volné noze spolupracovat s předními pražskými deníky a časopisy, s televizí a rozhlasem. Do psaní knih se pustila v roce 1999. Věnuje se zvláště odborné literatuře s historickou tematikou, je autorkou titulů jako Co ještě nevíte o životě našich předků nebo Zajímavosti ze světových dějin a dalších.

Zobrazit profil autora