Světla zimní noci


Pam Jenoff

Podmanivý příběh o přátelství dvou výjimečných žen na pozadí druhé světové války

Nou vyhnali z domova a přinutili ji vzdát se svého dítěte, protože otěhotněla s německým vojákem. Žije a pracuje na malé železniční zastávce, kde jednoho dne zastaví vagon plný židovských nemluvňat směřující do koncentračního tábora. V okamžiku, který převrátí celý její život naruby, Noa bez rozmyšlení popadne jedno z dětí a uteče s ním do zasněžené noci.

Útočiště nalézá u kočovného cirkusu, kde se musí naučit nebezpečnou akrobacii na visuté hrazdě, aby skryla svou pravou identitu. I přes počáteční neshody se spřátelí s akrobatkou Astrid. Když ale pravda vypluje na povrch, musí se obě rozhodnout, zda je jejich výjimečné přátelství dokáže spasit, nebo jestli tajemství, která ukrývají, vše zničí.

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 352
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 20.09.2018
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,478 kg
Jazyk čeština
Původní název The Orphan's Tale
Původní jazyk angličtina
EAN 9788026712572
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

city-dog.cz - Přátelství z cirkusu

„...Světla zimní noci je příběh, který je tak neuvěřitelný a přesto realistický, že by klidně mohl být pravdivý. Pam Jenoff má obrovský dar vyprávět poutavě, bez toho, aby sklouzávala ke klišé nebo výjevům z červené knihovny. Slzy, které se člověku derou do očí při čtení jejích knih, nejsou slzy smutku, spíš slzy dojetí nad komplexností a nádherou toho, co čte...“
Markéta Lukášková

Autor

Pam Jenoff

Pam Jenoff

Pam Jenoff se narodila v Marylandu a vystudovala historii na Cambridge. Pracovala v Pentagonu na ministerstvu obrany USA a poté na ministerstvu zahraničí. Dlouho působila na americkém konzulátu v Krakově, kde se specializovala na polsko-židovské vztahy a problematiku holokaustu. V současnosti učí práva ve Filadelfii, kde žije se svou rodinou. Její román Velitelovo děvče slavil mezinárodní úspěch a byl nominován na Quill Award. Světla zimní noci se téměř okamžitě po vydání stala New York Times bestsellerem.

Zobrazit profil autora