Mlčící pacientka


Alex Michaelides

Ticho ještě nikdy nebylo hlasitější. Psychologický thriller, který přečtete jedním dechem.

Knihám označeným zlatou pečetí Edice TOP věnujte zvýšenou pozornost! Předchází je pověst největších světových bestsellerů, které se dočkaly vřelého přijetí kritiky i čtenářů, nebo získaly významná literární ocenění.

Nejlepší thriller roku – vítěz Goodreads Choice Awards 2019

Celosvětově prodáno přes milion výtisků

Slavná malířka Alicia Berensonová měla idylické manželství. A pak jednoho dne svého muže zastřelila. Do záhadného případu nemá kdo vnést světlo, protože Alicia od vraždy už šest let nepromluvila ani slovo. Její mlčení chce prolomit psychoterapeut Theo Faber, pro kterého se na první pohled nelogická vražda stane posedlostí. Řešení se možná skrývá v jednom z Aliciiných obrazů. Je však Theo připraven zjistit pravdu?

Alex Michaelides (*1977) se narodil na Kypru. Vystudoval literaturu v Cambridge a scenáristiku na American Film Institute v Los Angeles. Napsal scénář filmu The Devil You Know (2013), v němž hlavní roli ztvárnila Rosamund Pike, a spolupracoval na scénáři filmu Angláni na útěku (2018), ve kterém si zahrála Uma Thurman. Mlčící pacientka je jeho debutový román.

Více
369 Kč Doporučená cena
V prodeji

Ideální manželství, které skončilo vraždou

Ideální manželství, které skončilo vraždou
| Knižní novinky

Její manželství bylo ideální... dokud svého muže nezastřelila. Přijde psychoterapeut v bestsellerovém thrilleru na motiv nelogické vraždy?

Více informací

Detailní informace

Počet stran 288
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.03.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,476 kg
Jazyk čeština
Původní název The Silent Patient
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jakub Chodil
EAN 9788026717430
Věk od 18
Edice TOP thriller
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

Týden - Alex Michaelides — Mlčící pacientka

„Kniha je opravdu velmi čtivá. Je psána jednoduchým, srozumitelným jazykem. Autor neztrácí čas přehnanými popisy, místo toho jde sebevědomě do finále, které překvapí, šokuje... Možná až vyvede z míry. Necelých 300 stran uteče jako voda.“

Databazeknih.cz - Přečteno: Mlčící pacientka

„Autor píše naprosto skvěle a čtenáře dokáže vtáhnout do děje tak, že nebude schopný knihu odložit, dokud ji nedočte. Postupným odhalováním jednotlivých skutečností, střípků příběhu si tvoříte vlastní názor na celou situaci, na konci vám ale vše vyvrátí.“

knihcentrum.cz - Recenze: Mlčící pacientka

„Nestává se často, aby literární debut převálcoval žánrové konkurenty. Mlčící pacientce se to povedlo s přehledem a naprosto bez námahy. Kniha vás přiková k židlím a vy zjistíte, jak to vypadá, když se spojí řecká tragédie s hitchcockovským hororem a hádankou ve stylu Agathy Christie."
Veronika Černucká

Autor

Alex Michaelides

Alex Michaelides

Alex Michaelides se narodil na Kypru, vystudoval literaturu na Cambridge University a scenáristiku na American Film Institute v Los Angeles. Jeho debutový román Mlčící pacientka se více než rok udržel na žebříčku bestsellerů New York Times a prodal se v rekordních padesáti zemích. Panny jsou jeho druhý román. Autor žije v Londýně.

Zobrazit profil autora