Mizení


Jiří Březina

Temný případ od dvojnásobného držitele ceny za nejlepší českou detektivku

Dvojnásobný držitel Ceny Jiřího Marka skloubil napínavou krimi zápletku s působivou sociální sondou na okraj společnosti, kde může jedno špatné rozhodnutí odstartovat životní tragédii a stáhnout nevinné ke dnu.

Policista Tomáš Volf ve svém čtvrtém příběhu řeší ten nejotřesnější případ své kariéry. Vražda spojená se žhářským útokem otřásla i jeho zkušenějšími kolegy. Představuje výročí Hitlerova narození a rasistický nápis na zdi spojitost s extremisty, nebo jde jen o snahu odvrátit pozornost od mnohem závažnějších zločinů? Tomáš Volf zjišťuje, jak podsvětí ovlivňuje lidské životy a zanechává trvalé stopy na těch nejbezbrannějších.

Na scénu se vrací jeho bývalá kolegyně Eva Černá, jíž osud do cesty přivede chlapce, který v dětském krizovém centru tvrdí, že mu rodinu vyměnili za cizí lidi. Vzhledem k jeho problémovému chování a prožitému traumatu je mu však těžké uvěřit. Chlapcovy smutné oči Evu fascinují. Je odhodlaná mu pomoci i za cenu osobních problémů. Každé dítě si přece zaslouží, aby mu někdo naslouchal...

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Jiří Březina chystá detektivku s Tomášem Volfem

Jiří Březina chystá detektivku s Tomášem Volfem
| Knižní novinky Zprávy

Dvojnásobný držitel ceny pro nejlepší českou detektivku loni zazářil s knihou Mizení, v níž se mu podařilo dokonale propojit krimi zápletku a sociální drama. Jiří Březina už píše další román se svým hrdinou Tomášem Volfem, který by měl vyjít na podzim. Úspěšná série se tak po Promlčení, Polednici, Vzplanutí a Mizení dočká pátého dílu.

Více informací

Křest knihy Mizení

Křest knihy Mizení
| Autogramiády a křty

Úterý 23. listopadu patřilo v českobudějovickém knihkupectví Kosmas detektivce – proběhl zde křest nové knihy Jiřího Březiny. Dvojnásobný držitel Ceny Jiřího Marka poslal do světa další případ policisty Tomáše Volfa a naznačil, že s oblíbeným kriminalistou se ještě setkáme.

Více informací

Detailní informace

Počet stran 336
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 04.11.2021
Formát 125x205 mm
Hmotnost 0,445 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 4
EAN 9788026721390
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Video

Recenze

krajskelisty.cz - RECENZE Jiří Březina, Mizení

...Celá kniha se četla fantasticky, zápletky byly dobré, dávaly smysl, děj odsýpal a závěrečná část byla jedna velká jízda. Březina potvrdil svou zdatnost i píli, ač si v epilogu stěžuje na několik prošvihnutých termínů při odevzdání práce...

Everydaymagazin.cz - Mizení

...Jakkoli případ vypadá poměrně jednoznačně, tak není. Tematicky se to dotýká obchodování s dětmi i dluhových pastí...

Autor

Jiří Březina

Jiří Březina

Českobudějovický rodák patří mezi nejvýraznější české detektivkáře. Už za svůj debut Na kopci získal v roce 2014 Cenu Jiřího Marka za nejlepší český detektivní román. Kniha vyšla po deseti letech v upravené reedici. Březina svůj úspěch zopakoval v roce 2020 se Vzplanutím z detektivní série s policistou Tomášem Volfem, která dále zahrnuje knihy Promlčení, Polednice, Mizení a Nalezení. Je také autorem příběhu pro děti Noční slunce a knihy Labuť a lovec, ve které spojuje svou lásku k pravěku, mýtům a přírodě. Porotci, recenzenti i čtenáři u Jiřího Březiny oceňují zejména originální zápletky, autentičnost vyprávění i obratnou hru se čtenářskými očekáváními, která často vyústí v nečekané zvraty. Jeho knihy byly přeloženy také do polštiny. Volný čas tráví nejradši v přírodě, kde chodí, běhá, táboří nebo jezdí na kole.

Zobrazit profil autora