Samotářky


Barbora Šťastná

Minulost naší rodiny nás ovlivňuje, i když ji neznáme

Ludmila, Amálie, Věra. Tři ženy, které kromě samotářství spojuje i rodinné tajemství, z něhož zná každá jenom střípek. Nejmladší Věra se snaží hádanku rozluštit: Proč její babička Ludmila nikdy nevychází z bytu? Proč se její matka Amálie schovává v rozpadlé usedlosti? A kdo je vlastně stará Škrlandová – přízrak, nebo skutečná osoba? Hledání odpovědí vede až k jednomu dávnému létu, kdy se spustil řetězec událostí, který se dosud nezastavil.

Samotářky jsou už pátou knihou spisovatelky Barbory Šťastné, kterou čtenářky a čtenáři znají jako autorku "šťastných" knih a románů Hezčí svět a Láska pro samouky.

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Křest nového románu Samotářky

Křest nového románu Samotářky

Šťastná knižní série Báry Šťastné je mezi čtenářkami dnes už bezmála kultovním čtením. Ve své nové knize se však oblíbená autorka vydává jiným směrem – ke společenskému románu. Titul Samotářky se nyní dočkal křtu, kterého se zúčastnila také Daniela Benešová, česká malířka a autorka ilustrace na obálce knihy.

Více informací

Detailní informace

Počet stran 312
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.04.2022
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,365 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026722281
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

ctemeceskeautory.cz - Samotářky

...„Jedná se o mou první knihu od autorky a jsem nadšená, styl je svěží a velmi čtivý a téma je přesně můj žánr. Určitě jsem tento počin nečetla naposledy – smutné, leč pravdivé vyobrazení hrůz socialismu.“...

Autor

Barbora Šťastná

Barbora Šťastná

Barbora Šťastná vyrostla v Kynšperku nad Ohří a v Karlových Varech. Vystudovala scenáristiku na FAMU a pracovala jako novinářka v časopisech Týden, Premiere, Elle a Moje psychologie. Nyní je editorkou archivu Paměť národa společnosti Post Bellum, která zaznamenává vzpomínky pamětníků na střetávání s dramatickými okamžiky dějin. V letech 2010–2018 zachycovala postřehy z každodenního života na svém Šťastném blogu, který se stal inspirací pro její prvotinu Šťastná kniha a další sbírky fejetonů Jak jsem sebrala odvahu a Dobrá tak akorát. Po nich následovala Láska pro samouky (zfilmováno pod názvem Život pro samouky), rodinný příběh Hezčí svět a trojgenerační román Samotářky. V Hotelu Atlantic zachycuje putování Židů ze střední Evropy do Palestiny během druhé světové války.

Zobrazit profil autora