Zájezd snů


Halina Pawlowská

Ty nejlepší povídky o cestování od Haliny Pawlowské

Tahle knížka je plná příběhů. Má ale něco navíc… Příběhy se odehrávají na nejrůznějších místech světa a vy se díky nim dozvíte, kde se báječně večeří, kde se dají potkat galantní muži, kde se promenádují celebrity, kde je úchvatná vyhlídka, kde můžete najít kila pravých hřibů a kde vám děti dají aspoň na deset minut pokoj. V optimistických povídkách najdete nejen praktické rady a nečekané pointy, ale i moudré postřehy a hodně smíchu!

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Křest knihy Zájezd snů

Křest knihy Zájezd snů

Nová kniha proslulé autorky Haliny Pawlowské Zájezd snů je pokřtěna. Stalo se tak v Café Platýz Miroslava Donutila, který se stal i kmotrem 35. knihy známé spisovatelky a scénáristky.

Více informací

Detailní informace

Počet stran 288
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 06.06.2022
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,345 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Erika Bornová
EAN 9788026723035
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Video

Recenze

ctemeceskeautory.cz - Zájezd snů

...„Zájezd snů je typickým reprezentantem oddechové literatury. Kdo očekává příjemné odreagování od starostí všedního dne, potřebuje se nutně zasmát a zároveň se nezalekne trošky nekorektnosti, rozhodně nebude zklamaný. Příznivci Halininy tvorby a jejího charakteristického humoru si rovněž přijdou na své.“...

Autor

Halina Pawlowská

Halina Pawlowská

Halina Pawlowská je spisovatelka a scenáristka. Narodila se ukrajinskému básníkovi a české učitelce. Vystudovala FAMU, obor scenáristika a dramaturgie, napsala asi dvacet televizních komedií, nejznámější z nich byla komedie Sardinky aneb Život jedné rodinky, příběh na motivy Saroyanovy povídky Románek se vším možným nebo dětská televizní hra Róza, strážné strašidlo. Je autorkou i filmových scénářů. Mezi její nejúspěšnější filmy patří kultovní komedie Vrať se do hrobu, komedie Můj hříšný muž, Evo, vdej se a Díky za každé nové ráno. Za tento scénář byla oceněna i americkou nadací Sundance, kterou založil Robert Redford. Výrazných úspěchů dosáhla i ve světě novin a časopisů. Patřila k zakladatelům deníku Metropolitan. Pod holandským vedením založila časopis Story. Později se stala majitelkou a vydavatelkou časopisu Šťastný Jim, který získal ocenění časopis roku. Založila též časopis Glanc, byla jeho tváří a pravidelně do něj přispívala svými povídkami a fejetony. Na televizní obrazovku vstoupila v roce 1993. Je autorkou a moderátorkou úspěšných televizních cyklů jako V žitě, Zanzibar, Dokonalé štěstí a Banánové rybičky. V roce 2013 napsala libreto k muzikálu Adam a Eva. V současnosti vyučuje scenáristiku na VOŠ Michael a tvůrčí psaní na VŠ kreativní komunikace a vystupuje se svou úspěšnou divadelní one-woman show. Stará se o svou početnou rodinu a psy, s nimiž se všemi bydlí v Praze Podolí. Právě rodina, kamarádky a láska jsou hlavními motivy jejích knih. Napsala už víc než třicet titulů a mnohokrát získala ocenění jako nejčtenější česká autorka, a to nejen v České republice, ale i na Slovensku.

Zobrazit profil autora