Příběh mateřídoušky


Miriam Blahová

Co všechno musíme obětovat, abychom si obhájili lásku?

Miriam Blahová opět vypráví příběh plný emocí ve dvou časových rovinách. Vrací se do obce Horní Lomná a tentokrát zachycuje její vývoj v první polovině dvacátého století. Hlavní hrdinka Věra prožívá nejen společenské a politické změny, ale také milostný příběh. Život v česko-polském pohraničí je plný nástrah. Tím spíše pro ambiciózní ženu, která má na svou dobu velmi pokrokové myšlenky. Ráda by totiž vzdělávala děti, ale sousedé mají o údělu ženy jiné představy. V současné dějové lince hledá v Horní Lomné útočiště její pravnučka Anna. Když se její manželství ocitá v krizi, nachází útěchu v mateřídoušce, která její myšlenky zavede do historie. I když Annu a Věru od sebe dělí celé století, obě hledají svůj úděl a především lásku, kvůli které je potřeba mnohé obětovat.

Více
369 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 272
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.02.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,393 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026726104
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

knihazaknihou.cz - Příběh mateřídoušky

„Máte pocit, že vás přesně tihle lidé obklopují i ve vašem životě, kde dokáží páchat dobro i špatnosti. Lehké vsunutí magického prvku do děje příběh nijak nenarušuje a čtenář ho vnímá jako nezbytné pojítko mezi vyprávěnými liniemi.“

Autor

Miriam Blahová

Miriam Blahová

Miriam Blahová se narodila roku 1989 v nejvýchodnější části České republiky, v současné době žije se svou rodinou v Ostravě. Pracuje jako editorka, ráda čte a ještě raději píše. Působila jako copywriterka, uspěla v literární soutěži a přispěla svou novelou do sborníku povídek Letní kraťasy. Od roku 2019 píše romance, které v sobě spojují současnost a historii. Její prvotina Příběh slunečnice se částečně odehrává během druhé světové války. V Příběhu akvamarínu vypráví o dřevařské kolonii na Jablunkovsku v první polovině devatenáctého století. Stejnou lokalitu zachycuje o sto let později také v Příběhu mateřídoušky.

Zobrazit profil autora