Kateřina Pantovič


Kateřina Pantovič (1989) prožila dětství v Karlových Varech, kam také situovala prostředí svojí třetí knihy Josefíně všichni lžou. I tentokrát je ústředním tématem pozorování mezilidských vztahů, komunikace v rodině a každodenních drobných nedorozumění, která se mění v jedno velké nepochopení.  Kateřina pracovala jako moderátorka zpravodajství, kde ale nemohla naplno využít svoji fantazii a cit pro popisování širokého spektra lidských emocí. V předchozích knihách Justýnka a asistenční jednorožec a Kdo se postará o Annu dokázala, že právě to je její silná stránka. Je vdaná, má tři děti, poruchu pozornosti a závislost na kofeinu. 

Související akce a aktuality

Dvojkřest knih Kateřiny Pantovič

Dvojkřest knih Kateřiny Pantovič
Po obřím úspěchu pohádky Justýnka a asistenční jednorožec a románu Kdo se postará o Annu vydala Kateřina Pantovič ve spolupráci s nakladatelstvím Motto a Došel karamel dvě nové knihy.

Kateřina Pantovič: Ten nejlepší smysl pro humor často vychází ze smutku

Kateřina Pantovič: Ten nejlepší smysl pro humor často vychází ze smutku
Kdyby byla Josefína omáčka, byla by rozhodně koprovka. Ne každý ji má rád, ale kdo ji rád má, má ji většinou rád hodně… Nový román Kateřiny Pantovič nahlíží něžně a vtipně do dětské duše. Josefíně všichni lžou je příběhem jedenáctileté Josefíny, jejíž rodina se ocitá v naprostém rozkladu – rodiče prožívají partnerskou krizi a v téhle složité situaci se ujímají domácí péče o babičku s alzheimerem. Přes nelehké téma se knížka vyznačuje jemným sarkasmem, laskavým humorem a hmatatelnou láskyplností, kterou autorka svým postavám věnuje.