Svatoján


Krizová kuchařka ze Svatojánu

Krizová kuchařka ze Svatojánu

Jak vařit z omezených zdrojů v době krize? Jak si v domácích podmínkách vyrobit základní drogerii, kosmetiku, léčivé přípravky z bylin a další nezbytnosti? Nenechte nic náhodě a buďte soběstační! Recepty ze Svatojánu vás naučí chytře se uskromnit, udělat si rozumné zásoby, šetřit přírodu i vlastní kapsu a udržet si klidnou mysl.

Číst více
Recepty ze Svatojánu BOX

Recepty ze Svatojánu BOX

Mlsáte rádi? Dejte si některý z veganských dezertů, které neobsahují téměř žádný cukr. Pokud máte hlad, zkuste některou z úžasných polévek, plných zeleniny, luštěnin, obilovin a bylinek. A na stole rozhodně po celý rok nesmějí chybět saláty. Kdo to myslí se zdravou výživou vážně, určitě sáhne po luštěninách. Nevíte, jak je chutně a nápaditě připravit? Inspirujte se kuchařkami ze Svatojánu!

Číst více
Saláty ze Svatojánu

Saláty ze Svatojánu

Saláty jsou jako procházka pestrobarevnou zahradou chutí. Na jaře se v nich objeví první jarní divoké bylinky a v létě zase čerstvé okurky a rajčata. S podzimem přijde úroda dýní, řepy, zelí a ořechů. V zimě můžeme dělat saláty z brambor nebo luštěnin. Na stole bychom je ale měli mít každý den.

Číst více
Sladkosti ze Svatojánu

Sladkosti ze Svatojánu

Máte rádi sladkosti? A chcete mlsat zdravě? Vyzkoušejte některý z více než stovky originálních receptů na dezerty, které neobsahují téměř žádný cukr, a zároveň skvěle chutnají. Jsou totiž plné dobrot, jako jsou ořechy, ovoce nebo chutná semínka. Vyzkoušejte třeba třešňový koláč s tofu, velikonočního beránka s jablečným pyré nebo borůvkový koláč s kakaovým máslem. Všechny recepty jsou veganské a nenajdete v nich bílý rafinovaný cukr.

Číst více
Svatojanský lunární kalendář

Svatojanský lunární kalendář

Máme-li kolem sebe lidi a živou přírodu, záleží už jen na tom, jak o tyto vztahy pečujeme. Každý potřebuje „to své“. Vztah člověka k člověku si žádá dávku lásky a ochoty vzdát se trochy ze svého pohodlí. Vztah ke hvězdám a astrologii potřebuje trpělivost a vnímavost k cyklům přírody. Vztah k přírodě vyžaduje zase soucit a rozumné zvažovaní našich potřeb. Tento kalendář vznikl také ze vztahu. Ze vztahu dvou žen, které spojila jiskra vzájemného porozumění.

Číst více
Rok ve Svatojánu

Rok ve Svatojánu

Prožijte neobyčejný rok s Evou Francovou, oblíbenou Kuchařkou ze Svatojánu! Naučíte se připravovat chutná a zdravá jídla podle netradičních receptů. Seznámíte se s prastarými zvyky a rituály, které můžete dělat při slunovratu, rovnodennosti nebo na Hromnice. A poznáte zázračné účinky bylin, jejich použití při domácím léčení, v kuchyni a také v přívětivé domácí magii. Souzněním s přírodou, zvířaty i celou zemí získáte pocit harmonie a spokojenosti.

Číst více
Kuchařka ze Svatojánu BOX

Kuchařka ze Svatojánu BOX

Tři knihy receptů od Evy Francové v jednom boxu Populární blogerka Eva Francová v souboru tří knih přináší recepty, které využívají především rostlinnou stravu, jsou zdravé, finančně nenáročné a hlavně chutné. Na své si přijdou i vegetariáni a vegani, pro které tyto kuchařky představují pokladnici osvědčených a vyzkoušených receptů, které nikdy nezklamou.

Číst více
Kuchařka ze Svatojánu zdraví z kuchyně

Kuchařka ze Svatojánu zdraví z kuchyně

Ne každou nemoc je možné vyléčit jídlem, ale žádná nemoc se beze změny stravy vyléčit nedá. Ne nadarmo se říká, že vše souvisí se vším. Pokud chceme, aby naše tělo fungovalo bezchybně a my měli dostatek energie, musíme se starat i o to, co sníme a vypijeme. Neohrožujme sami sebe a jezme správně. Naše zdraví by mělo být rozhodující pro výběr potravy. Eva Francová servíruje další porci receptů ze Svatojánu.

Číst více
Svatojanský tarot

Svatojanský tarot

Svatojanský tarot vám nepomůže vyjevit budoucnost, ale může vám pomoct najít odpovědi, které se před vámi skrývají v balastu předsudků, očekávání, obav a odmítání. Tyhle odpovědi stejně v hloubi srdce znáte, Tarot slouží pouze jako lucerna osvětlující temné kouty vaší duše. Neočekávejte od něho příliš mnoho, ale ani jej nepodceňujte. Hrajte si. Svatojanský tarot je inspirován poetikou středověkého Marseilleského tarotu a doplněn o svébytný a originální pohled české výtvarnice Evy Francové.

Číst více
Kuchařka ze Svatojánu - Zahrada na talíři

Kuchařka ze Svatojánu - Zahrada na talíři

Eva Francová si získala velkou popularitu svým blogem Kuchařka ze Svatojánu i stejnojmennou kuchařkou. Její přístup ke stravování a vaření je v něčem novátorský, ale na druhou stranu je také návratem ke kořenům a tradicím. Přináší recepty, které využívají především rostlinnou stravu, jsou zdravé, finančně nenáročné a hlavně chutné.

Číst více