Apatykář


Lucie Hlavinková

Historický román s detektivní zápletkou

Příběh románu se odehrává roku 1908 ve Štramberku. Hlavním hrdinou je mladý František, který sem přichází po studiích a dvouleté praxi v otcově pražské lékárně. Jeho život obsahuje několik tajemství, která ho velice tíží a postupně vycházejí najevo. I ve zdánlivě poklidném městečku, kde se chtěl věnovat studiu přírody a trochu se zotavit po nemoci, však narazí na mrazivou záhadu. Nejbohatší muž města stále nemá dědice, protože jeho děti umírají jedno po druhém už v prvním roce života. Pronásleduje rodinu opravdu kletba, nebo jde o zločin?

Velkou roli v napínavém detektivním příběhu hraje genius loci Štramberka, půvabného města ve svérázném kraji.

Více
249 Kč Doporučená cena
V prodeji

Pokřtili jsme Apatykáře

Pokřtili jsme Apatykáře
| Zprávy

11. dubna 2019 jsme v Knihy Dobrovský na Joštově v Brně pokřtili román Apatykáč Lucie Hlavinkové. Kmotrem byl lékárník pan magistr Miroslav Mrkos.

Více informací

Křest knihy Apatykář Lucie Hlavinkové

Křest knihy Apatykář Lucie Hlavinkové
| Knihy Dobrovský – Brno, Joštova | Autogramiády a křty

Srdečně vás zveme na křest s autogramiádou knihy Apatykář autorky Lucie Hlavinkové, který se uskuteční 11. dubna 2019 od 17:00 v knihkupectví Dobrovský na Joštově v Brně. Kmotrem bude lékárník, pan magistr Miroslav Mrkos.

Více informací

Detailní informace

Počet stran 216
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.03.2019
Formát 125x205 mm
Hmotnost 0,337 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026714545
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

knizniblogneblog.travel.blog - Apatykář

„...Pokud máte rádi historické romány, nejedno tajemství, lehké detektivní pátrání či lékařské prostředí, tak je to kniha přímo pro vás…“
milunka27

kultura21.cz - Lucie Hlavinková a historický Apatykář

„…Apatykář mě velmi mile překvapil a doporučuji ho všem staromilcům a lidem, které zajímá tradice profese lékárník. Na své si však přijdou i čtenáři, jež vyhledávají promyšlené příběhy bez potoků krve ale zato s neotřelými nápady a osobitou atmosférou…“
Iva Lutonská

kulturio.cz - Přečetli jsme #9

„…Hlavinková dokáže nabídnout poutavé čtení, zasazené navíc do reálných kulis podpořených další literaturou…“
Soňa Hanušová

Autor

Lucie Hlavinková

Lucie Hlavinková

Lucie Hlavinková se narodila a celý život žije v Brně. Studovala historii a religionistiku na FF MU. Věnuje se výuce, překladům a psaní. Dlouhá léta psala „do šuplíku“, až v roce 2016 zvítězila v literární soutěži nakladatelství Albatros s knihou pro děti s názvem Projekt pes (ten můj), která se dočkala několika pokračování. U knížek pro děti zůstala a navázala neméně úspěšnou sérií Sesterstvo. První kniha pro dospělé s názvem Sestry Foxovy, životopisný historický román o zakladatelkách spiritismu, autorce vyšla v roce 2017. O dva roky později vydala v nakladatelství Motto historický román s detektivní zápletkou Apatykář a román o osudech slavného salonu v 50. letech Kdo šije u Podolské?

Zobrazit profil autora