Umění vnímat architekturu pro děti a rodiče


Michael Třeštík

Jak přemýšlet o architektuře pro laiky i znalce od deseti do sta let

Albert Einstein kdysi řekl: „Pokud to neumíš jednoduše vysvětlit, tak tomu dostatečně nerozumíš.“ Michael Třeštík se v architektuře skutečně vyzná, a proto dovede jednoduše i s nadhledem vysvětlit její historické, stylové a technické souvislosti – od Stonehenge až po moderní stavby. Radí, jak o architektuře přemýšlet, čeho si na ní všímat, o čem pochybovat a nad čím žasnout. A svým osobitým pohledem zaujme jak děti, tak více či méně poučené dospělé.

Pro texty Michaela Třeštíka jsou charakteristické překvapivé souvislosti, živé metafory a smysl pro humor. Nesnaží se poučovat, čtenáře chce hlavně naučit dívat se, vzbudit v něm zájem. V dialogických textech mluví se čtenářem jednoduše a srozumitelně, ale zároveň jako s rovnocenným partnerem. Ukazuje, že není třeba všechno vědět, důležité je hlavně nepředpojatě vnímat.

Více
999 Kč Doporučená cena
V prodeji

ARCHITEKTURA RUKOU A OČIMA VĚRKY VYBÍRALOVÉ

ARCHITEKTURA RUKOU A OČIMA VĚRKY VYBÍRALOVÉ
| Knižní novinky

Na počátku byl ambiciózní projekt pokrývající dějiny od pravěku po současnost a vyžadující stovky kreseb.

Více informací

Detailní informace

Počet stran 344
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 29.10.2020
Formát 210x280 mm
Hmotnost 1,614 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Věrka Vybíralová
EAN 9788026718970
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Autor

Michael Třeštík

Michael Třeštík

Původním vzděláním inženýr architekt je od roku 1989 na volné noze a pracuje jako výtvarný kritik, publicista a spisovatel. Několik let byl šéfredaktorem a vydavatelem literárního týdeníku TVAR a vydavatelem encyklopedií KDO JE KDO. Od roku 1992 je dramaturgem většiny filmů své ženy, dokumentaristky Heleny Třeštíkové. Vedle románu Zdi tvé (1988) a knih shrnujících jeho vtipné životní postřehy napsal také publikace o výtvarném umění, architektuře a designu určené pro děti a rodiče. Aktivně se věnuje kresbě. Patří k významným sběratelům a znalcům českého výtvarného a užitého umění. Od roku 2003 vede internetový obchod s uměním a starožitnostmi eAntik.

Zobrazit profil autora