Schovávaná


Tereza Herzogová

Kdo se schová před láskou, nevyhraje

Šárka věří, že když udělá patou v zemi důlek, někde vyroste hora. Sní o tom, že se jednou bude živit psaním knih. Co na tom, že momentálně není jiná možnost než učit češtinu na maloměstské průmyslovce, vždyť každá hora se zvedá z údolí. V nížinách jejího života to ale právě chaoticky bzučí jako v úlu – matka randí s mladším kolegou, otec prchá k bigbítu a k pivu, bratr má silnou slabost pro marihuanu, babička trpí alzheimerem, cynický kolega srší nesnesitelným sarkasmem a Šárčin přítel David je čím dál tím víc mimo… vztah. A právě když si Šárka myslí, že hlouběji už v životě klesnout nemůže, potkává Ivana, charismatického spisovatele, který by byl dokonalý, kdyby nebyl čerstvě v důchodu. Šárka se zamiluje, a tak začne podivná hra na schovávanou. Kdo vyhraje? Kdo se nechá zapikat? A kdo ze hry odstoupí?

Více
369 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 304
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.10.2022
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,355 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026723677
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

knihazaknihou.cz - Schovávaná

...„Tato sympatická mladá autorka má velmi čtivý styl psaní, který sice občas drhne v zatáčkách (jednodušší statě se střídají s velmi vyváženými a vyzrálými částmi, které naštěstí převládají), ale atraktivní hlavní dějová osa vše vynahrazuje a proudící energie i živočišnost skrývající se za příběhem vás okouzlí a velmi dobře pobaví.“...

Autor

Tereza Herzogová

Tereza Herzogová

Tereza Herzogová se narodila v roce 1990 v Plzni, kde doteď žije, pracuje a tvoří. Vystudovala SPŠ stavební a dokončila inženýrské studium na Fakultě ekonomické ZČU v Plzni. Od dětství je nadšenou čtenářkou. Vlastní tvorbu odstartovala časopisecky publikovanými povídkami. Knižně debutovala v roce 2018 povídkovou sbírkou Hospoda U Konce světa, za kterou získala čestné uznání v soutěži o Cenu Bohumila Polana. O dva roky později následovala druhá sbírka Indiánské léto a v roce 2022 vyšel její první román Schovávaná, na nějž navazuje volným pokračováním Tichá pošta. Jejím textům i jejímu osobnímu životu dominují vztahy, hudba a literatura.

Zobrazit profil autora