Zápisník alkoholičky


Michaela Duffková

Poslední sklenička… dnes už popáté. Kniha podle blogu, který získal cenu Magnesia Litera.

Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypadal první rok po ní? Všechny odpovědi přináší otevřená a přímá zpověď abstinující alkoholičky.

Upřímně sdílená zkušenost o pádu doslova na dno vzbudila velký zájem veřejnosti, Michaela získala za svůj blog cenu Magnesia Litera a začala o závislosti veřejně přednášet. Dnes se věnuje svému vysněnému projektu – centru pro prevenci a léčbu závislosti na alkoholu.

„Příběh Míši Duffkové je skvělým příspěvkem k destigmatizaci ženského alkoholismu a současně unikátní výpovědí o bolesti i naději.“

prof. PhDr. Michal Miovský, Ph.D.

přednosta Kliniky adiktologie 1. LF UK a VFN

Více
349 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr non-fiction
Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 20.01.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,376 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jindra Applová
EAN 9788026722021
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor

Michaela Duffková

Michaela Duffková

Michaela Duffková (* 1992) vstoupila do veřejného povědomí jako autorka blogu Zápisník alkoholičky, za který získala ocenění Magnesia Litera – Blog roku 2019. O rok později vyšla stejnojmenná kniha. Z její iniciativy vzniká léčebně-preventivní centrum Alkos. Michaelin blog i nadále funguje na Facebooku i Instagramu, kde komunikuje se čtenáři a snaží se je motivovat k vyhledání odborné pomoci. Je vdaná, má dvě děti a dva anglické buldoky. Nejraději chodí po lese nebo cestuje s rodinou obytným volkswagenem.

Zobrazit profil autora