Hotel Atlantic


Barbora Šťastná

Když ti život roztrhá válka, trefíš ještě domů?

V roce 1939 se Židé v protektorátu Čechy a Morava ocitli v pasti. Před nacistickým terorem nebylo téměř úniku, protože zemí, které byly ochotny uprchlíky přijímat, stále ubývalo. Jednu z posledních možností záchrany představoval odchod do Palestiny. Ty, kteří se pro něj rozhodli, čekala strastiplná cesta na přeplněných lodích po Dunaji a dále po moři. Mnohokrát při ní riskovali život, přesto měli větší naději na přežití než jejich blízcí, kteří zůstali doma.

Kniha sleduje putování dvou dospívajících dívek a dvou chlapců, kteří do Palestiny plují na lodi Atlantic. Tam ale jejich cesta neskončí. Jejich osudy a vztahy se ocitnou na nečekané křižovatce, když se v přístavu v Haifě potopí zaoceánský parník Patria. Dočkají se konce války a najdou domov, který bude jejich už napořád?

Více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 344
Datum vydání 05.10.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,428 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026725220
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Video

Recenze

ctemeceskeautory.cz - Hotel Atlantic

„Obyčejná existence našich krajanů na pozadí velkých dějinných událostí je v současnosti velmi oblíbeným literárním tématem. Pokud jste milovníky těchto příběhu, Hotel Atlantic je přímo pro vás.“

Autor

Barbora Šťastná

Barbora Šťastná

Barbora Šťastná vyrostla v Kynšperku nad Ohří a v Karlových Varech. Vystudovala scenáristiku na FAMU a pracovala jako novinářka v časopisech Týden, Premiere, Elle a Moje psychologie. Nyní je editorkou archivu Paměť národa společnosti Post Bellum, která zaznamenává vzpomínky pamětníků na střetávání s dramatickými okamžiky dějin. V letech 2010–2018 zachycovala postřehy z každodenního života na svém Šťastném blogu, který se stal inspirací pro její prvotinu Šťastná kniha a další sbírky fejetonů Jak jsem sebrala odvahu a Dobrá tak akorát. Po nich následovala Láska pro samouky (zfilmováno pod názvem Život pro samouky), rodinný příběh Hezčí svět a trojgenerační román Samotářky. V Hotelu Atlantic zachycuje putování Židů ze střední Evropy do Palestiny během druhé světové války.

Zobrazit profil autora