Hodně jsem nikde


Michael Třeštík

Spousta malých proher, spousta malých vítězství. A pořád se hraje dál.

Michael Třeštík ve své autobiografii vypráví o dobách dávných i nedávných. Ať už jeho ambice omezovala politická situace či pandemie, vždy měl potřebu (nejen) sám sobě něco dokazovat. Ve spletitém pohledu do soukromí líčí své dětství, klukovské sny i všechny své lásky včetně té životní, jíž je manželka Helena. Ani tentokrát mu nechybí vtipný nadhled, s nímž popisuje životní eskapády, úspěchy i nepříliš příjemné zkušenosti.

I když se věnoval architektuře, Michael Třeštík měl odjakživa snaha realizovat se jako umělec. Přes obrázky nahých žen jeho tvůrčí cesta vedla k pastelům a dokonce si vyzkoušel i keramiku. Významnou část knihy tvoří jeho úsilí napsat román. Zdi tvé mu nakonec v roce 1988 vyšly a otevřely mu cestu do porevoluční české společnosti. Jenomže život není jen o lukrativních nabídkách a pozvánkách na rauty. Život je také o odmítnutích. Michael Třeštík o tom ví své a zaznamenává život v celé jeho pestrosti.

Více
299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 240
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.10.2021
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,304 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026720966
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor

Michael Třeštík

Michael Třeštík

Původním vzděláním inženýr architekt je od roku 1989 na volné noze a pracuje jako výtvarný kritik, publicista a spisovatel. Několik let byl šéfredaktorem a vydavatelem literárního týdeníku TVAR a vydavatelem encyklopedií KDO JE KDO. Od roku 1992 je dramaturgem většiny filmů své ženy, dokumentaristky Heleny Třeštíkové. Vedle románu Zdi tvé (1988) a knih shrnujících jeho vtipné životní postřehy napsal také publikace o výtvarném umění, architektuře a designu určené pro děti a rodiče. Aktivně se věnuje kresbě. Patří k významným sběratelům a znalcům českého výtvarného a užitého umění. Od roku 2003 vede internetový obchod s uměním a starožitnostmi eAntik.

Zobrazit profil autora